Jaakko Pöyry Group valittu UPM-Kymmenen Pietarsaaren sellutehtaan talteenottolinjan pääsuunnittelijaksi


Jaakko Pöyry Oy ja JP-Kakko Oy, jotka kuuluvat Jaakko Pöyry Groupin Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmään, ovat saaneet toimeksiannon Pietarsaaressa sijaitsevan UPM-Kymmene Oyj:n Wisaforestin sellutehtaan talteenottolinjan toteutussuunnittelusta. Toimeksiannon kokonaisarvo on noin 8 miljoonaa euroa.
 
Toteutussuunnittelu on jatkoa valmisteluvaiheen suunnittelulle ja se alkaa kesäkuun 2002 alusta. Toimeksiantoon kuuluu tehdas- ja rakennesuunnittelu sekä projektin koordinointi- ja käyntiinlähtöpalveluja. Toimeksianto kattaa myös projektin eri osapuolten välisen dokumenttihallinnan organisoinnin.
 
UPM-Kymmenen investointihankkeeseen kuuluvat uusi haihduttamo, mäntyöljylaitos, soodakattila, turbiinigeneraattori, kaustisointi ja meesauuni sekä liitynnät olemassa oleviin tehdasosastoihin. Tehtaan kapasiteetti nousee investoinnin jälkeen noin 800 000 tonniin vuodessa. Talteenottolinja otetaan käyttöön vuoden 2004 toisella vuosineljänneksellä.
 
Saatu toimeksianto perustuu UPM-Kymmenen ja Jaakko Pöyryn pitkäaikaiseen yhteistyöhön tehdashankkeiden toteuttamisessa.
 
Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmä käyttää liikenimeä Jaakko Pöyry. Sen liikevaihto v. 2001 oli 150 miljoonaa euroa. Jaakko Pöyryllä on toimistoja 14 maassa ja se työllistää 1800 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti.
 
JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ
  
Erkki Pehu-Lehtonen         
Toimitusjohtaja
 
Teuvo Salminen
Toimitusjohtajan sijainen