PRS - Kontrakt for bruk av Rubicon


Norsk Hydro har utøvd opsjon for bruk av den modulariserte bore- og intervensjonsriggen Rubicon på Snorre TLP. Riggen eies og opereres av Prosafe Drilling Services AS, et heleid datterselskap av Prosafe ASA. Opsjonsperioden, som er på 1 år og løper fra 15. august 2002, har en verdi på ca. kr 120 millioner. Kontrakten omfatter sidestegsboring, komplettering og brønnintervensjon.
 
Prosafe Drilling Services har hatt kontrakt for plattformboring på Snorre TLP siden 1990, mens Rubicon har vært engasjert på Snorre TLP siden august 2000. Prosafe har i tillegg kontrakt for plattformboring på Snorre B.
 
Prosafe er verdens ledende eier og operatør av halvt-nedsenkbare servicerigger, den største aktøren innen plattformboring i Norge og en ledende eier og operatør av flytende produksjons- og lagringsfartøyer utenfor Nordsjøen. Prosafe omsatte for 2,4 milliarder i 2001 og sysselsetter 1.700 personer. Prosafe har operasjoner i Nordsjøen, Sørøst-Asia, India, Egypt, Vest-Afrika og Mexicogolfen. Hovedkontoret ligger i Stavanger. Prosafe er notert på Oslo Børs’ hovedliste med ticker-kode PRS. Ytterligere informasjon om selskapet er tilgjengelig på www.prosafecorp.com.
 
Tananger, 10. juni 2002