Accenture, Nokia, Sanoma Osakeyhtiö ja Sonera tarjoavat uuden oikotien tärkeisiin hankintoihin: Uusi MMS-palvelu tuo myytävien asuntojen ja autojen kuvat matkapuhelimeen


Nopeus on unelmien asuntoa tai edullista vaihtoautoa etsittäessä ehdoton valtti. Niinpä tieto sopivista myyntiin tulevista kohteista on saatava mahdollisimman ripeästi. Oikotie-MMS-palvelu tarjoaa uuden, entistä mutkattomamman oikotien kodin tärkeisiin hankintoihin. Palvelun asiakas saa autojen ja asuntojen myynti-ilmoitukset kuvineen matkapuhelimeensa yleensä jo ennen kuin ilmoitus julkaistaan Oikotie-verkkopalvelussa.
 
Asiakas voi rekisteröityä MMS-palvelun käyttäjäksi luomalla oman profiilinsa Oikotie-internetpalveluissa. Käyttäjä ilmoittaa tällöin etsimänsä auton tai asunnon kriteerit. Asiakas saa avukseen ympärivuorokautisesti toimivan multimediaviestipäivystäjän, joka ilmoittaa sopivista myynti-ilmoituksista välittömästä kohteen tultua markkinoille. Matkapuhelimeen välittyy tietoja ja valokuvia myyntikohteesta. Asunnon etsijä saa puhelimeensa myös kartan kohteen sijainnista.
 
MMS-palvelu toimii MMS-puhelimissa; muun muassa Nokian uusissa 7650 -kuvapuhelimissa ja syksyllä myyntiin tulevissa Nokia 7210 -puhelimissa. Suurella värinäytöllä varustelulla Nokia 7650-puhelimella voi ottaa digitaalisia kuvia sekä vastaanottaa ja lähettää niitä sähköpostiin ja toisiin MMS-puhelimiin.
 
Palvelu toimii myös puhelimissa, joissa ei ole multimediaviestiominaisuutta. Jos vastaanottava puhelin ei tue MMS-ominaisuutta, multimediaviesti varastoituu suoraan verkkosivuille. Verkkosivuilta lähetetään vastaanottajan puhelimeen linkki, jossa MMS-viestin voi käydä lukemassa.
 
Oikotie MMS-palvelu on Sanoma Osakeyhtiön, Nokian, Soneran ja Accenturen yhteishanke. Sanoma Osakeyhtiö on hankkeen sisältöpartneri. Palvelun sisältö koostuu Oikotie-verkkopalvelun sisällöstä ja karttapalvelun tuottaa konserniin kuuluva Genimap. Nokia on hankkeen laitetoimittaja ja teknologia-asiantuntija. Palvelu toimii Soneran matkapuhelinverkossa. Accenture toimi innovatiivisen hankkeen aloitteentekijänä, auttaen toimintatapansa mukaisesti asiakkaitaan toteuttamaan visionsa.
 
MMS-multimediaviesti
Multimedia Messaging Service (MMS) on sanomapalvelu, joka mahdollistaa multimediaviestien lähettämisen puhelimesta toiseen tai sähköpostiin. Tekstisisällön lisäksi multimediaviestit voivat sisältää kuvia, grafiikkaa, ääntä ja äänitiedostoja, tulevaisuudessa myös liikkuvaa kuvaa. MMS-viesti ei ole tekstitiedosto liitteineen vaan yhdellä silmäyksellä katseltava lyhyt multimediaesitys. Lisätietoja osoitteesta:
http://www.nokia.fi/puhelimet/teknologiat/mms
 
Accenture Oy
Accenture on maailman johtava liikkeenjohdon ja tietotekniikan palveluiden tarjoaja ja ratkaisujen rakentaja. Accenture rakentaa liiketoiminnan kehittämisverkostoa vahvistaen konsultointi- ja ulkoistamisalan asiantuntijuuttaan strategisten allianssien ja tytäryhtiöiden kautta. Innovatiivisena yrityksenä autamme eri toimialojen asiakkaitamme toteuttamaan visionsa. Accenturen liikevaihto oli 31.8.2001 päättyneenä tilivuonna 11,44 miljardia dollaria ja yrityksen palveluksessa työskentelee 75 000 ammattilaista 47 maassa. Accenturen kotisivun osoite on www.accenture.fi
 
Lisätietoja: Johtaja Risto Valtakari, Accenture Oy, p. 0205 725 000. risto.valtakari@accenture.com
 
Sonera
Sonera Oyj (HEX: SRA, NASDAQ: SNRA) on matkaviestinnän ja monipuolisten televiestintäpalvelujen osaaja. Soneran tavoitteena on kasvaa ja kehittyä Suomessa ja valikoiduilla kansainvälisillä markkina-alueilla toimivana viestintäoperaattorina sekä asiointi- ja sisältöpalvelujen tarjoajana. Yhtiö tarjoaa myös edistyksellisiä dataviestinnän ratkaisuja yrityksille sekä kiinteän verkon puhelupalveluja Suomessa ja lähialueilla. Soneran liikevaihto vuonna 2001 oli 2,2 mrd. euroa ja voitto ennen satunnaiseriä ja veroja 0,45 mrd. euroa. Soneran palveluksesa on noin 9000 henkilöä. www.sonera.fi
 
Lisätietoja: Tuotekehitysjohtaja Timo Ahomäki, p. 040-515 887, timo.ahomaki@sonera.com
 
Nokia
Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, kiinteiden ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.
 
Lisätietoja: Nokia Mobile Phones, Viestintä
puh. 07180 08000, nokia.mobile.phones@nokia.com
 
Sanoma Osakeyhtiö
Sanoma Osakeyhtiö on Pohjoismaiden suurimman pörssinoteeratun viestintäyhtiön SanomaWSOY Oyj:n itsenäinen tytäryhtiö. Sanoma-konserni kustantaa sanomalehtiä ja taloustietoa sekä harjoittaa uusmedialiiketoimintaa ja kaupallista painotoimintaa. Sanoma-konsernin liikevaihto vuonna 2001 oli 459 milj. euroa. Oikotie on verkossa osoitteessa www.oikotie.fi toimiva luokiteltujen asuntojen, työpaikkojen ja autojen markkinapaikka. Helsingin Sanomien lisäksi Oikotie -palveluun kuuluvat Turun Sanomat, Etelä-Suomen Sanomat, Etelä-Saimaa, Hämeen Sanomat, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat.
 
Lisätietoja: Johtaja Jukka Haapalainen, Sanoma Osakeyhtiö Oikotie, p. 09-122 3258, jukka.haapalainen@sanoma.fi