Nokia tuo uuden katseen vangitsevan kamerapuhelimen maailmanlaajuisille markkinoille


Nokia esitteli tänään Totally Board ‑tapahtumassa Marseille’ssa uuden tuotteen, Nokia 3650 –mallin, kuvapuhelimien kategoriaansa. Uutuuspuhelimessa on sisäänrakennettu korkearesoluutioinen kamera, videokamera, videokuvan katselumahdollisuus ja multimediaviestintäominaisuudet* (MMS). Nokia 3650 on kolmitaajuuspuhelin, joka toimii viidessä maanosassa GSM 900/1800/1900 ‑taajuuksilla. Puhelimen toimitukset käynnistyvät vuoden 2003 alussa.
 
"Olemme tyytyväisiä, että voimme tarjota laajaan tuotevalikoimaamme uuden kamerapuhelimen, jossa on käytetty Series 60 ‑ohjelmistoalustaa. Visuaalisten ja dynaamisten ominaisuuksiensa ansiosta Nokia 3650 mahdollistaa kuvaviestinnän ja MMS-palveluiden yleistymisen maailmanlaajuisilla markkinoilla. Nokia 3650 on ensimmäinen Pohjois-Amerikan markkinoille toimitettava puhelin, jossa on sisäänrakennettu kamera. Uskon, että kuluttajat tulevat innostumaan tästä puhelimesta", sanoo Nokia Mobile Phonesin Imaging‑liiketoimintayksikön johtaja Juha Putkiranta.
 
Nokian 3650 -puhelimessa on sisäänrakennettu VGA-resoluutiolla varustettu digitaalinen kamera, suuri 176x208 pikselin värinäyttö sekä pyöreä näppäimistö ja viisisuuntainen ohjain. Puhelimessa on myös videopätkien kuvaukseen käytettävä camcorder-sovellus sekä RealOne Player ‑sovellus, joka mahdollistaa videokuvan lataamisen ja katselun myös ajantasaisena suoratoistona. Multimediaviestintäominaisuudet mahdollistavat tekstin, kuvien, äänen ja videokuvan lähettämisen toiseen MMS-ominaisuuksilla varustettuun laitteeseen tai vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen. Nokia 3650 ‑puhelimessa on myös kehittyneet sähköpostiominaisuudet ja XHTML-selain.
 
Series 60 ‑ohjelmistoalusta ja Symbian-käyttöjärjestelmä tarjoavat tehokkaan ja helppokäyttöisen alustan Nokia 3650 -puhelimelle. Java™-tuen ansiosta käyttäjät voivat räätälöidä puhelimen omien tarpeidensa mukaisesti lukuisten itsenäisten sovelluskehittäjien suunnittelemilla lisäsovelluksilla. Näitä ovat mm. kuvankäsittelyohjelmat ja monet grafiikkaa sisältävät pelit. Sovelluskehittäjille on tarjolla Series 60 Software Development Kit –kehitystyökalu sekä markkinapaikat, Nokia Tradepoint ja Nokia Software Market, sovellustensa julkaisemiseen. Lisätietoa ja ilmaisen Series 60 –kehitystyökalun voi ladata  osoitteesta www.forum.nokia.com.
 
Nokia 3650 -puhelimen käyttäjät voivat täydentää puhelintaan Nokian digitaalisilla palveluilla, kuten uusilla peleillä, soittoäänillä ja taustakuvilla. Valokuvien käsittely, muokkaaminen,  jakaminen sekä sähköisten korttien lähettäminen onnistuu Photo Zone ‑palvelun avulla. Nokia 3650 -puhelin mahdollistaa myös usean pelaajan osallistumisen samaan peliin infrapuna‑ ja Bluetooth‑yhteyden ansiosta.
 
Uutuuspuhelin painaa 130 grammaa ja siinä on 4 megatavua käyttäjämuistia. Sitä voi halutessaan kasvattaa muistikortilla, jolloin puhelimeen mahtuu enemmän kuvia, pelejä ja muita tiedostoja. Nokia 3650 -puhelimessa on uusi pienikokoinen ja kevyt 850 mAh litium-ioni-akku, jolla on jopa 4 tuntia puheaikaa ja jopa  8 vuorokautta valmiusaikaa. Akun lataaminen kestää vain noin tunnin. Käyttäjä voi itse vaihtaa Nokia 3650 -puhelimeensa Xpress‑on™‑kuoret. Kamerapuhelimeen on lisäksi saatavana useita lisävarusteita kuten latureita, suojalaukkuja sekä lisävarusteita langatonta Bluetooth-yhteyttä varten.

Lisätietoa:
 
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh: 07180 08000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
www.nokia.fi
 
Nokia 3650 -puhelimen kuvia voi ladata osoitteesta www.nokia.com/press
 
* Huom! MMS-palvelut riippuvat verkoista ja käytettyjen laitteiden yhteensopivuudesta sekä tuetuista sisältömuodoista.