Nokia toimittaa TETRA-verkon Moratelille Marokkoon


 Nokia toimittaa ammattikäyttöön tarkoitetun digitaalisen viranomaisverkon Moratelille Marokkoon. Verkko on ensimmäinen digitaalinen radiopuhelinverkko viranomaisille Marokossa.
 
Toimitukset on jo aloitettu ja TETRA-verkon palvelut otetaan käyttöön Casablancassa jo tämän vuoden loppuun mennessä.
 
Nokia on maailman johtava TETRA-verkkojen ja -päätelaitteiden toimittaja. TETRA-verkko on turvallisuusviranomaisten ammattikäyttöön tarkoitettu IP-pohjainen digitaalinen radiopuhelinverkko, joka tarjoaa viranomaisten viestiliikenteessään tarvitsemat erityisominaisuudet.
 
Nokian toimittamaan TETRA-verkkoon kuuluvat keskukset, tukiasemat, käyttöpaikan laitteet ja TETRA-puhelimet. Erityisominaisuuksia ovat  mm. huippuluokan turvallisuus, nopeat ryhmäpuhelut, puheluiden priorisointi, hätäpuhelut sekä viesti- ja pakettidatapalvelut.
 
Lisäksi Nokia toimittaa verkon asennus-, käyttöönotto- ja projektin hallintapalvelut sekä ylläpito- ja koulutuspalvelut.
 
Moratel on yksityinen matkapuhelinoperaattori Marokossa. Moratel ottaa TETRA-verkon ensin käyttöön Marokon suurimmissa kaupungeissa, kuten Casablancassa ja Rabatissa. Jatkossa Moratel aikoo laajentaa TETRA-palvelut maanlaajuiseen verkkoon.
 
Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjä-ystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matka-puhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä
 
Lisätietoja antaa:
 
Viestintäosasto
Nokia Networks
Puh. 07180 38195
sähköposti: nokia.networks@nokia.com
www.nokia.com
www.nokia.fi