Ahold sluit principe-overeenkomst voor verkoop van De Tuinen


Zaandam, 11 december 2002 - Ahold heeft vandaag de intentie uitgesproken volledige dochteronderneming De Tuinen, haar keten van 65 natuurlijke drogisterijen in Nederland, te verkopen. Ahold en het beursgenoteerde Amerikaanse NBTY, Inc., hebben een principe-overeenkomst ondertekend, waarbij De Tuinen voor circa Euro 16,5 miljoen wordt overgenomen door NBTY's Britse dochteronderneming Holland & Barrett Europe Ltd. De transactie is behoudens goedkeuring van de toezichthoudende instanties en zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van 2003.
 
De Tuinen, met een omzet van circa Euro 30 miljoen, is sinds 1991 onderdeel van Ahold. De winkels voeren een breed assortiment, van geneesmiddelen en voedingssupplementen tot verrassende cadeau-artikelen en natuurlijke verzorgingsproducten. Holland & Barrett, onderdeel van de NBTY-groep, is een internationale producent van voedingssupplementen, met circa 1.000 winkels in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Ierland.
 
De desinvestering past in Ahold's strategie om zich te richten op de kernactiviteiten van de onderneming. Ahold ziet voor De Tuinen meer kansen zich te ontwikkelen en versterken binnen een organisatie die is gespecialiseerd in natuurproducten en voedingssupplementen. Voor de klanten van De Tuinen betekent de overgang geen noemenswaardige verandering, omdat de onderneming actief blijft onder de eigen naam en het assortiment niet zal worden gewijzigd. De 350 medewerkers van De Tuinen zullen onder het nieuwe management aanblijven. Hun ontplooiingsmogelijkheden nemen toe in een organisatie met natuurproducten als kernactiviteit.

Attachments

De Tuinen