Nokia N-Gage(TM) -pelilaite mullistaa pelielämyksen


 
Nokia esitteli tänään uuden langattoman Nokia N-Gage(TM) -pelilaitteen ja pelejä "Get Ready to N-Gage" -tapahtumissa Lontoossa ja Sydneyssä. Pelaamiseen optimoitu edistyksellinen Nokia N-Gage -laite rikastuttaa pelaamisen vuorovaikutteisuutta mahdollistamalla pelaamisen suurenkin joukon kesken. Pelaajat voivat pelata keskenään uusimpia korkealaatuisia pelejä paitsi lyhyen kantaman teknologioiden kuten Bluetoothin välityksellä myös GSM- ja GPRS-verkoissa.
 
Uusia liiketoimintamahdollisuuksia tarjoava Nokia N-Gage on ainutlaatuinen pelialusta, joka avaa pelikehittäjille ja -julkaisijoille, operaattoreille ja muille palveluntarjoajille mahdollisuuden kehittää uusia pelejä ja palvelukonsepteja.
 
"Nokia N-Gage -pelilaite ja sen erityisesti pelaamiseen suunniteltu muotoilu tarjoavat käyttäjille täysin uudenlaisen langattoman pelielämyksen. Nokia tekee yhteistyötä pelikehittäjien ja nimekkäiden pelijulkaisijoiden kuten Activisionin, Eidoksen, Segan, Taiton ja THQ:n kanssa tuodakseen markkinoille houkuttelevan ja monipuolisen valikoiman korkealaatuisia pelejä. Valikoimaan tulee kuulumaan tuoreimpien suosikkipelien lisäksi koko joukko eri tyylilajeja edustavia pelejä. Pelaamiseen voi jatkossa hakea uusia ulottuvuuksia, kun operaattorit ja palveluntarjoajat ryhtyvät tarjoamaan peleihin liittyviä palveluja kuten ladattavia pelitasoja, pelien lisäominaisuuksia ja -hahmoja tai jopa usean pelaajan online-pelejä ja -peliyhteisöjä. Kaikkien näiden osien loksahtaessa paikalleen Nokia N-Gage -pelilaite johdattaa peliteollisuuden kohti uudenlaisia luovia ja edistyksellisiä ratkaisuja", sanoo johtaja Anssi Vanjoki Nokia Mobile Phonesista.
 
Nokia N-Gage -pelilaitteen korkealaatuiset pelit myydään erikseen MultiMediaCard-standardia käyttävillä muistikorteilla. Muistikorteille tallennettuihin peleihin saadaan luotua edistyksellinen grafiikka, korkealaatuinen ääni ja monipuolinen pelimaailma. Pelialan yhteistyökumppaneiden pelien lisäksi Nokia tulee julkaisemaan myös omia pelejä uutuuslaitteeseen ja käyttämään N-Gage -tuotemerkkiä näiden pelien nimissä.
 
Tänään esiteltyä pelilaitetta ja pelejä tullaan myymään suurissa vähittäiskaupoissa ja pelien erikoisliikkeissä sekä matkapuhelinten tavallisten jakelukanavien kautta.
 
Nokia kannustaa peliteollisuutta julkaisemaan ja kehittämään uusia ja innovatiivisia konsepteja
Nokia N-Gage -pelilaitteeseen. Laitteesta kiinnostuneille pelikehittäjille on lisätietoa osoitteessa www.forum.nokia.com/games. Sivujen kautta voi myös lähettää tietoa Nokia N-Gage -laitteeseen ja muihin Nokian laitteisiin suunnitelluista sovelluksista.
 
Peliominaisuuksiensa lisäksi Nokia N-Gage -pelilaitteessa on myös stereoradio ja digitaalinen musiikkisoitin, joka tukee MP3/AAC (MPEG-1 Audio Layer III/Advanced Audio Coding) -musiikkitiedostoja. Uutuuslaite on myös kolmitaajuuspuhelin, joka toimii GSM 900/1800/1900 -verkoissa. Laite tulee myyntiin viidellä mantereella vuoden viimeisellä neljänneksellä hyvissä ajoin joulusesonkia varten.
 
Toiminnot:
- Suuri 176x208 pikselin värinäyttö, jossa 4096 väriä ja taustavalo
- Series 60 -ohjelmistoalusta ja Symbian-käyttöjärjestelmä
- Langaton Bluetooth-teknologia pelaamiseen
- Kahdeksansuuntainen "Rocker"-peliohjain
- Multimediaviestintätoiminnot (MMS)*
- GSM 900/1800/1900- ja GPRS-verkoissa toimiva kolmitaajuuspuhelin
- Digitaalinen AAC/MP3-musiikkisoitin ja stereoradio
- Nokia Audio Manager -ohjelma PC:lle musiikkitiedostojen hallintaan
- Kattava valikoima sovelluksia; sähköposti ja henkilökohtaisen tiedon hallinta
- XHTML-selain
- Java (TM) -tuki
- Tiedonsiirto: PC Suite -ohjelmisto PC:n ja Nokia N-Gage -laitteen kalenterien synkronointiin, USB-kaapeli musiikkitiedostojen ja sovellusten lataamiseen
 
Käyttöajat:
- Pelaaminen 3 - 6 tuntia (pelistä riippuen)
- Puheaika 2 - 4 tuntia
- Valmiusaika 150 - 200 tuntia
- Musiikkisoittimen käyttö 8 tuntia
- Radion kuuntelu 20 tuntia
 
Koko:
- Tilavuus 139 cm3
- Mitat (leveys x korkeus x paksuus) 133,7 x 69,7 x 20,2 mm
- Paino 137 g
 
 
Lisätietoja N-Gage -pelilaitteesta:
Nokia N-Gage -laitteen valokuvia löytyy www.n-gage.com-sivulta. Nauhoitettu webcast-lähetys julkistustapahtumasta löytyy samoilta sivuilta 6. helmikuuta.
 
Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
www.nokia.fi