Hver femte e-post er uønsket, Telenor stopper 90 prosent


65 prosent av norske e-postbrukere sier de mottar uønsket e-post daglig. Uønsket e-post, såkalt spam, både støter og irriterer. Samtidig stjeler det verdifull tid fra brukerne og  kapasitet i bedriftens IT-systemer. Beregninger Telenor har gjort viser at nordmenn ukentlig mottar hele 20 millioner uønskede e-post, og at tallet er økende.  Nå setter Telenor en stopper for flommen av spam gjennom å tilby sine kunder en enkel filtreringstjeneste. For første gang får norske e-postbrukere både i privat- og bedriftsmarkedet mulighet til å sette bort fjerning av spam for en fast, lav kostnad. Telenor skanner e-posten på sine sentrale systemer før den når bedriften eller privatbrukeren. Filtreringen fjerner opptil 90 prosent av den uønskede e-post. Tjenesten har ingen problemer med å skille mellom spam og vanlig, ønsket e-post. Erfaringer viser at kun en av en million ønskede e-post blir filtrert bort.
 
"Spam er i ferd med å bli en av vår tids store tidstyver. Samtidig kan spam bidra til å utsette barn og voksne for støtende og potensielt skadelige opplevelser. Derfor opplever vi at våre kunder i stadig større grad ber om hjelp til å stoppe uønsket e-post," sier Anders Hauglie-Hanssen, divisjonsdirektør i Telenor.  
 
Tall fra Telenor viser at nordmenn ukentlig mottar 100 millioner e-post. Av disse er om lag 20 prosent spam, og tallet er stadig økende. I januar registrerte amerikanske Brightmail, som er Telenors underleverandør av spam-filterteknologi, hele 6 millioner tilfeller av spam. For en bedrift med 10 ansatte vil den nye spam-filtertjenesten være priset til om lag 150 kroner i måneden. Privatkunder vil kunne bestille spamfilter på www.online.no til en månedspris på 29,- kroner.
 
For mer informasjon, kontakt
 
Eirik Øiestad, informasjonssjef Telenor Norge, kommunikasjonstjenester - 47 90 10 00
Atle Lessum, informasjonssjef Telenor Norge, Telefoni/Internett - 41 50 56 45