Nokia esittelee innovatiivisia lisävarusteita multimediaviestintään


 
Nokia esitteli tänään uusia langattomia lisävarusteita, jotka helpottavat multimediaviestintää (MMS) monipuolisilla ominaisuuksillaan ja tarjoavat sekä hyötyä että hauskuutta. Nokia Digital Pen -kynä, Nokia Image Viewer -kuvankatselulaite ja Nokia Add-on Lens -lisäobjektiivi hyödyntävät Bluetooth-teknologiaa sekä MMS- ja kuvaviestintäominaisuuksia. Uudet lisävarusteet soveltuvat käytettäväksi MMS-ominaisuuksilla varustettujen Nokian matkapuhelinten kanssa.
 
"Nyt esittelemämme uudet lisälaitteet ovat osoitus siitä, että Nokia on sitoutunut tarjoamaan kuluttajille yhä monipuolisempia ja innostavampia multimediaviestiominaisuuksia. Nämä innovaatiot tuovat MMS-viestien luomiseen ja käyttöön uusia ulottuvuuksia etenkin liike-elämässä", sanoo Lisälaitteet ja langattomat ratkaisut -liiketoimintayksikön johtaja Janne Jormalainen, Nokia Mobile Phones. "Digitaalisella kynällä voi esimerkiksi kirjoittaa tekstiä ja piirtää kuvia ja luoda näin yksilöllisen multimediaviestin. Se on täydellinen tuote ammattilaisille, jotka haluavat helppokäyttöisen, tehokkaan ja luovan työkalun päivittäiseen käyttöön."
 
Piirrä oma multimediaviestisi tyylikkäällä digitaalisella kynällä
 
Digitaalisella Nokia Digital Pen -kynällä voi luoda, tallentaa ja lähettää yksilöllisiä ja värikkäitä viestejä. Kynän käyttö on helppoa: sillä voi piirtää kuvan tai tehdä muistiinpanoja omalla käsialallaan erikoispaperille, ja tämän jälkeen kuvan ja tekstin voi siirtää yhteensopivaan matkapuhelimeen Bluetooth-yhteyden avulla.*  Kuvaa voi katsoa puhelimen näytöltä ja sen voi lähettää MMS-viestinä toiseen MMS-ominaisuuksilla varustettuun puhelimeen tai vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen.**
 
Digitaaliseen kynään voi tallentaa jopa sata A5-kokoista sivua digitaalisessa muodossa. Tallennetut sivut voidaan siirtää yhteensopivaan tietokoneeseen asettamalla kynä liitäntätelineeseen, joka voidaan yhdistää tietokoneeseen USB-liitännällä. Digitaalisella kynällä voi käyttää myös itsenäisten sovelluskehittäjien kehittämiä palveluja. Nokia Digital Pen SU-1B -kynän toimitukset alkavat vuoden 2003 kolmannella neljänneksellä.
 
Näytä MMS-kuvasi muille uudella kuvankatselulaitteella
 
Kevyt ja kannettava Nokia Image Viewer -kuvankatselulaite mahdollistaa MMS:n käytön matkapuhelimen näytön ulkopuolella. Käyttäjä voi näyttää puhelimensa sisältämiä kuvia TV:n ruudulta tai videoprojektoria käyttäen niin kotona kuin työpaikallakin. Kuvat siirretään langattomasti yhteensopivasta matkapuhelimesta kuvankatselulaitteeseen Bluetooth-yhteyden avulla.***  Kuvankatselulaite ja TV tai videoprojektori liitetään toisiinsa sisäänvedettävällä RCA-johdolla. Kuvia voi katsoa joko yksittäin tai usean kuvan sarjana. Nokia Image Viewer SU-2 -kuvankatselulaitteen toimitukset alkavat vuoden 2003 toisella neljänneksellä.
 
Tarkenna lisäobjektiivilla
 
Nokia 3650 -puhelimella voi ottaa teräviä lähikuvia, kun puhelimen takakuoreen kiinnitetään uusi helppokäyttöinen Nokia Add-on Lens -lisäobjektiivi. Lisäobjektiivin avulla voidaan ottaa terävämpiä lähikuvia 5-10 senttimetrin päästä kohteesta. Halutun linssin vaihtaminen on vaivatonta: objektiivin pyörää tarvitsee vain kiertää yhdellä kädellä. Nokia Add-on Lens CC-49 -lisäobjektiivin toimitukset alkavat vuoden 2003 kolmannella neljänneksellä.
 
 
 
 
Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
www.nokia.fi