Nokia lisää langattomuutta kiinteään puhelinverkkoon


 
Nokia esitteli tänään uuden Nokia 32 PBX -liitäntäpäätelaitteen. Kyseessä on GSM-päätelaite, joka voidaan liittää PBX (Private Branch Exchange) -puhelinvaihteeseen ohjaamaan lankapuhelimesta soitettavat ja siihen saapuvat puhelut GSM-verkkojen kautta, mikä mahdollistaa halvemmat puhelut kiinteän verkon ja langattoman verkon välillä. Uutuuslaitteella voi myös korvata kiinteän puhelinlinjan: sitä voidaan käyttää entisten kiinteiden puhelinlinjojen sijasta tai sen avulla voidaan kytkeä uusia linjoja nopeasti ja erittäin pienin kustannuksin. GSM 850/1900- tai GSM 900/1800 -taajuuksilla toimivan Nokia 32 -päätelaitteen toimitukset alkavat vuoden 2003 toisella neljänneksellä.
 
"Yritykset tutkivat jatkuvasti mahdollisuuksia säästää kustannuksia, ja etenkin viestintäkuluissa tämä on usein mahdollista. Lankapuhelinten ja matkapuhelinten väliset puhelut ovat yleensä kalliimpia kuin matkapuhelimesta toiseen soitetut puhelut. Nokia 32 -päätelaitteella voidaan pienentää lankapuhelinten ja matkapuhelinten välisistä puheluista koituvia kustannuksia hyvin vähäisellä investoinnilla, koska puhelut ohjautuvat suoraan GSM-verkon kautta", sanoo johtaja Juha Ala-Mursula, Environment Connectivity Products, Mobile Enhancements Business Unit, Nokia Mobile Phones, ja jatkaa: "Puhelukustannukset voivat laskea ratkaisevasti, jos yrityksellä on vaikkapa paljon kenttätyöntekijöitä, joille soitetaan matkapuhelimiin toimiston lankapuhelimista."
 
Nokia 32 -päätelaite on pienikokoinen ja kevyt. Laitteen avulla voidaan käsitellä lankaverkon ja matkapuhelinverkon väliset puhelut kätevästi liittämällä se suoraan analogiseen ulkolinjaan tai PBX-alanumeroon. Sillä voidaan myös helposti korvata kiinteät puhelinlinjat, jos kiinteiden linjojen vetäminen tai niiden ylläpitäminen ei ole mahdollista, kuten rakennustyömailla tai liikkuvissa toimistoissa.
 
Nokia 32 voidaan liittää myös tietokoneeseen ja se tukee nopeaa tiedonsiirtoa sekä HSCSD:n että GPRS:n välityksellä. Lisäksi laite tukee tekstiviestipalvelua ja muita lisäpalveluja, kuten puhelinneuvottelua ja soitonsiirtoa.
 
Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
www.nokia.fi