Nokia 6220 tuo uusia ulottuvuuksia ammattilaisten matkaviestintään


Nokia esitteli tänään classic-tuotekategoriassaan uuden Nokia 6220 -matkapuhelimen, joka täydentää Nokian ammattikäyttöön suunnattua laitevalikoimaa. Muotoilultaan klassisen uutuuspuhelimen monipuolisiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa nopeat datayhteydet EDGE-teknologian (Enhanced Data rates for GSM Evolution) välityksellä, korkealaatuinen värinäyttö, JavaTM-teknologia, presence- ominaisuuksilla varustettu kehittynyt puhelinmuistio ja multimediaviestintätoiminnot (MMS). GSM/EDGE 900/1800/1900 -verkoissa toimivan Nokia 6220 -kolmitaajuuspuhelimen toimitukset alkavat Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa vuoden 2003 kolmannella neljänneksellä.
 
Nokia 6220 -puhelimen nopeat datayhteydet pakettikytkentäisen EDGEn välityksellä tarjoavat ammattikäyttäjille lisää tehoa ja nopeutta tietojen selailuun ja lataamiseen sekä viestipalveluiden käyttöön. Puhelimen tiedonsiirron nopeus on EDGEn välityksellä jopa 118.4 kbs eli yli kaksinkertainen GPRS-yhteyteen verrattuna. WAP 2.0:n, XHTML-selaimen ja TCP/IP-protokollan ansiosta suurten tiedostojen käsittely sujuu tehokkaasti, ja graafinen sisältö visuaalisesti houkuttelevampaa ja kiehtovampaa.
 
"Nokia 6220 -puhelimessa yhdistyvät tinkimätön suorituskyky sekä luotettava ja älykäs käytettävyys. Sen kattavat ominaisuudet mahdollistavat liikkuville ammattilaisille luotettavat yhteydet myös toimiston ulkopuolella. Sisäänrakennettu kamera, EDGE-teknologia, kehittynyt puhelinmuistio ja presence-ominaisuudet sekä MMS- ja chat-viestit tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden hallita työtään ja vapaa-aikaansa täysin uudella tavalla", sanoi johtaja Kai Öistämö Nokia Mobile Phonesista. "On sitten kyse kuvien ottamisesta, läsnäolotietojen välittämisestä muille presence-toiminnoilla, tietojen hakemisesta tai kalenterin hallinnasta, Nokia 6220 on erinomainen työkalu langattoman toimiston nopeaan ja tehokkaaseen hallintaan."
 
Nokia 6220 -puhelimen presence-ominaisuudet ja kehittynyt puhelinmuistio mahdollistavat virtuaalisen yhteydenpidon eri ryhmien välillä. Presence-ominaisuuksien ansiosta matkapuhelimen käyttäjä voi luoda dynaamisen käyttäjäprofiilin, joka kertoo käyttäjän sijainnista ja tilasta; näin hän voi kätevästi ilmoittaa kollegoilleen, perheenjäsenilleen tai ystävilleen, missä hän on ja mitä hän on tekemässä. Käyttäjä voi esimerkiksi määrittää senhetkiseksi profiilikseen "kokouksessa" ja neuvoa kollegoita lähettämään multimedia- tai tekstiviestin puhelinsoiton sijasta. Presence-ominaisuuksiin perustuvan chat-toiminnon avulla Nokia 6220 -puhelimen käyttäjät voivat luoda henkilökohtaisia chat-keskusteluja ja kutsua mukaan muita osallistujia tai osallistua heitä kiinnostaviin yleisiin chat-keskusteluryhmiin.
 
Laitteen sisäänrakennettu kamera on optimoitu pienikokoisille värinäytöille, kuten Nokia 6220 puhelimen 4096 väriä näyttävälle 128x128 pikselin näytölle. MMS-ominaisuudet mahdollistavat kuvia, tekstiä ja ääntä sisältävien multimediaviestien vastaanottamisen ja lähettämisen toiseen MMS-ominaisuuksilla varustettuun laitteeseen. Nokia 6220 -puhelin tukee enintään 100 kilotavun kokoisia MMS-viestejä, ja sillä voi myös vastaanottaa ja katsella videopätkiä.
 
Nokia 6220 -puhelimen monipuolisten teknologiaominaisuuksien ansiosta liikkuvat ammattilaiset voivat työskennellä täysipainoisesti myös toimiston ulkopuolella. Java-teknologian avulla käyttäjä voi hakea uusia sovelluksia joko XHTML-selaimen kautta tai tietokoneen välityksellä Nokia PC Suite -ohjelmistoa käyttäen. Nokia 6220 -puhelimessa on myös sähköpostituki, joka mahdollistaa sähköpostien hallinnan EDGE-, GPRS- ja HSCSD-tiedonsiirtonopeuksilla. Laitteen muistikirjasovelluksella voidaan kirjoittaa enintään 3000 merkin pituisia muistiinpanoja.
 
SyncML-yhteensopivuuden ansiosta Nokia 6220 -puhelimen käyttäjä voi synkronoida tiedostojaan langattomasti matkapuhelinverkon välityksellä. SyncML:n avulla puhelimen ja tietokoneen kalenteri, osoitemuistio ja muut henkilökohtaiset tiedot voidaan pitää yhdenmukaisina, helposti käsillä ja ajan tasalla. Tietojen synkronointi paikallisesti voidaan tehdä myös Nokia PC Suite -ohjelmiston kautta. PC Suite mahdollistaa puhelimen tietojen synkronoinnin yhteensopivan tietokoneen kanssa, sovellusten asentamisen, puhelimen asetusten konfiguroinnin ja puhelimen sisältämien tiedostojen varmuuskopioinnin.
 
Nokia 6220 -puhelimessa on myös edistyksellinen wallet-maksusovellus, jolla käyttäjä voi helposti ja turvallisesti hoitaa maksuliikennettään WAPin välityksellä. Uuden wallet-sovelluksen avulla käyttäjä voi tallentaa salakirjoitetussa muodossa henkilökohtaisia tietojaan, kuten langattomien palveluiden käyttäjätunnuksia ja salasanoja, maksukorttien tietoja, toimitusosoitteita ja henkilökohtaisia muistiinpanoja ja hyödyntää tietoja maksuliikenteessään.
 
Melodiset soittoäänet ja FM-stereoradio tuovat Nokia 6220- puhelimen käyttäjän ulottuville korkealaatuisen äänimaailman. Puhelimessa on myös sisäänrakennettu kaiutin, jonka kautta voi osallistua neuvottelupuheluun. Nokia 6220 -puhelin tukee OMA:n (Open Mobile Alliance) digitaalisia tekijänoikeuksia koskevaa spesifikaatiota (1.0), joka mahdollistaa esimerkiksi sen, että käyttäjät voivat ennen ostopäätöksen tekemistä tarkistaa hankkimansa musiikin tai muun sisällön.
 
Nokia 6220 -puhelin painaa 92 grammaa, ja sen tilavuus on 76cm3. Puheaikaa uutuusmallissa on jopa 2 - 4 tuntia ja valmiusaikaa jopa 8 päivää. Uutuuspuhelimen vakioväri on tummanharmaa, ja siihen voi erikseen hankkia vaihdettavat vaaleanvihreät, hopenväriset tai vaaleanpunaiset Xpress-on(TM) -värikuoret.
 
Ohjelmistokehittäjät voivat saada Nokia 6220 -puhelimen tuotemääritykset, sovellustyökaluja ja teknistä tukea Nokian maailmanlaajuisen ohjelmistokehittäjille suunnatun yhteisön Forum Nokian kautta: http://www.Forum.Nokia.com
 
 
Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
www.nokia.fi
 
Lehdistökäyttöön tarkoitettuja kuvia Nokia 6220 -puhelimesta on saatavilla Nokian internet-sivuilla osoitteessa: www.nokia.com/press
 
*EDGE-, presence- ja MMS-palvelut ovat riippuvaisia verkosta sekä käytettävien laitteiden yhteensopivuudesta ja näiden tukemista sisältömuodoista.
 
**TCP/IP on standardoitu Internetin tietoliikenteen protokolla, joka mahdollistaa luotettavan tiedonsiirron. Ominaisuus on verkosta riippuvainen.