Nokia esittelee uusia matkapuhelimia liikkuville ammattilaisille ja musiikin ystäville sekä innovatiivisia ratkaisuja ja lisälaitteita monipuoliseen viestintään


Nokia esitteli tänään tuotevalikoimaansa kolme uutta matkapuhelinta ja kolme innovatiivista lisälaitetta sekä useita yritys- ja kotiympäristöön soveltuvia ratkaisuja CeBIT2003-messuilla Saksassa. Nokia ilmoitti myös yhteistyöhankkeistaan T-Mobilen ja KPN Mobilen kanssa.
 
Multimediaviestinnän (MMS), Java(TM)- ja Bluetooth-teknologian lisäksi Nokian uutuustuotteiden monipuolisiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa nopea tiedonsiirto EDGE-teknologian avulla, presence-ominaisuudet, kamera, kehittyneet käyttöliittymät sekä musiikkipalvelut.
 
Nokian lehdistötilaisuudessa CeBIT-messuilla puhunut johtaja Anssi Vanjoki Nokia Mobile Phonesista painotti yrityksen johtavaa roolia huipputeknologiaa edustavien tuotteiden suunnittelussa erilaisten asiakasryhmien tarpeisiin.
 
"Matkapuhelimia ei enää osteta ainoastaan puheviestintää varten. Kaikkein houkuttelevimpia ominaisuuksia ovat tällä hetkellä viestipalvelut, yrityssovellukset, viihde ja muut lisäominaisuudet. Vahvan tuotemerkkimme kanssa nämä uudet ominaisuudet tarjoavat kuluttajalle erittäin kilpailukykyisen käyttökokemuksen. Standardoidut avoimet teknologiat luovat teollisuuden ja Nokian kannalta keskeisen alustan, jonka avulla liikkuvuuden mahdollistava markkinapotentiaali voidaan täysimääräisesti hyödyntää", Anssi Vanjoki sanoi. "Hyvä esimerkki tästä on KPN:n päätös tarjota i-mode -sisältöä avointen standardien kautta, alkaen Nokia 3650 -kuvapuhelimesta."
 
Työkaluja langattoman toimiston hallintaan
 
EDGE-teknologiaa tukeva Nokia 6220 -matkapuhelin on suunniteltu toimimaan langattoman toimiston keskuksena. Liikkuville ammattilaisille suunnatussa uutuuspuhelimessa on monipuoliset viestitoiminnot, kamera, korkealaatuinen värinäyttö, multimediaviestintätoiminnot ja sähköpostin tuki. Puhelimen tiedonsiirron nopeus on EDGEn välityksellä yli kaksinkertainen GPRS-yhteyteen verrattuna. Presence-ominaisuuksien ansiosta käyttäjä voi luoda dynaamisen käyttäjäprofiilin ja näin kätevästi ilmoittaa kollegoilleen, perheenjäsenilleen tai ystävilleen missä hän on ja mitä hän on tekemässä. GSM/EDGE 900/1800/1900 -verkoissa toimivan Nokia 6220 -kolmitaajuuspuhelimen toimitukset alkavat Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa vuoden 2003 kolmannella neljänneksellä.
 
GSM 900/1800 -verkoissa toimiva Nokia 810 -autopuhelin tekee puheviestinnän ja tiedonsiirron ajoneuvoissa helpommaksi ja miellyttävämmäksi. Uuden autopuhelimen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa uusi Navi(TM) wheel -näppäin ja erillinen näyttö, äänivalinta ja äänikomento-ominaisuudet sekä Bluetooth-teknologia. Puhelimessa on muisti, jossa kaksi eri ihmistä voi käyttää puhelimeen tallennettuja omia puhelinnumeroitaan ja asetuksiaan yhdellä SIM-kortilla. Muistin yksilöiminen on käytännöllistä esimerkiksi yritysautoissa, joita käyttää useampi henkilö. Nokia 810 -autopuhelin mahdollistaa nopean tiedonsiirron sekä HSCSD:n että GPRS:n välityksellä. Uutuusmallin toimitukset alkavat vuoden 2003 kolmannella neljänneksellä Euroopassa ja Afrikassa sekä valikoiduissa Aasian maissa.
 
Nokia esitteli myös laajennuksia Nokia One Mobile Connectivity Service -palvelun käyttömahdollisuuksiin. Uusien ominaisuuksien avulla Nokia One -palvelu laajentaa myös yrityssovellukset liikkuvien käyttäjien ulottuville. Palvelu mahdollistaa nopean reagoinnin ja hälytykset, ja näin kriittisissä tuotanto ja liiketoimintaprosesseissa havaitut ongelmat voidaan ratkaista viivytyksettä. Nokia One -palvelu mahdollistaa yritysten työntekijöiden turvalliset yhteydet sähköpostiin, kalenteriin, puhelinluetteloon ja muihin yrityksen omiin sovelluksiin. Palvelua voi käyttää matkapuhelimella, PDA-laitteella, tietokoneella tai kiinteän verkon puhelimella. Nokia One tukee SMS, WAP ja HTML -standardeja, lankapuhelimeen tiedot välittyvät puhesyntetisaattorin kautta.
 
Nokia ilmoitti tänään myös yhteistyöstään T-Mobilen kanssa. Nokia ja T-Mobile tarjoavat yhdessä yritysasiakkaille suunnattuja ratkaisuja, joissa yhdistyvät Nokian kattava ammattikäyttöön suunnattu päätelaitteiden valikoima ja T-Mobilen langattomat palvelut. Yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa asiakkaalle tarjotaan Nokia D211 -radiokorttia yhdessä T-Mobilen "Communication Centre" -sovelluksen kanssa. Yhdistelmä mahdollistaa liikkuville ammattilaisille helppokäyttöiset ja turvalliset yhteydet yrityksen tietokantoihin W-LAN:n tai GPRS:n välityksellä. Yhteistyö alkaa ensin Saksassa ja laajenee myöhemmin kattamaan T-Mobilen tytäryhtiöt Euroopassa.
 
Kiehtovia elämyksiä kuluttajille
 
Nokia 3300 -musiikkipuhelin on suunniteltu ihmisille, jotka haluavat nauttia musiikista paikasta riippumatta. Uutuuslaitteessa on digitaalinen MP3/AAC-musiikkisoitin, FM-stereoradio ja digitaalinen nauhuri. Soittimen käynnistäminen ja radion avaaminen on yhden näppäimen painalluksella helppoa ja nopeaa. Käyttäjä voi myös helposti siirtää musiikkitiedostoja tietokoneesta puhelimeen USB-liitännän kautta. Musiikkitoimintojen lisäksi Nokia 3300 -puhelin mahdollistaa pelien pelaamisen, multimediaviestien lähettämisen ja vastaanottamisen sekä langattomien palveluiden käyttämisen selaimen kautta. GSM 900/1800 -taajuuksilla toimivan puhelimen toimitukset alkavat vuoden toisella neljänneksellä Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa.
 
Nokia esitteli myös uusia Bluetooth- ja MMS-teknologiaa hyödyntäviä langattomia lisävarusteita, jotka tuovat multimediaviesteihin lisää yksilöllisyyttä ja ilmaisuvoimaa. Digitaalisella Nokia Digital Pen -kynällä voi piirtää värikkäitä kuvia ja kaavioita tai tehdä muistiinpanoja omalla käsialallaan erikoispaperille. Tämän jälkeen kuvan ja tekstin voi siirtää yhteensopivaan matkapuhelimeen Bluetooth-yhteyden avulla, ja lähettää edelleen MMS-viestinä toiseen MMS-ominaisuuksilla varustettuun puhelimeen tai vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen. Nokia Image Viewer -kuvankatselulaitteen avulla käyttäjä voi näyttää puhelimensa sisältämiä kuvia TV:n ruudulta tai videoprojektoria käyttäen niin kotona kuin työpaikallakin. Kuvankatselulaite ja TV tai videoprojektori liitetään toisiinsa RCA-johdolla, ja kuvat siirretään langattomasti puhelimesta kuvankatselulaitteeseen Bluetooth-yhteyden välityksellä. Nokia 3650 -puhelimella voidaan ottaa teräviä lähikuvia, kun puhelimen takakuoreen kiinnitetään uusi Nokia Add-on Lens -lisäobjektiivi.
 
Nokia ja KPN Mobile ilmoittivat tänään, että KPN Mobile tarjoaa i-mode(TM) -sisältöä Nokia 3650 -kamerapuhelimeen. KPN Mobilen asiakkaat Saksassa (E-Plus), Alankomaissa ja Belgiassa (BASE) voivat hyödyntää i-mode -sisältöä XHTML-selaimen sisältävän puhelimen avulla GSM/GPRS-verkkojen alueella. Series 60 -ohjelmistoalustaan perustuva Nokia 3650 -puhelin on Nokian ensimmäinen XHTML-selaimella varustettu GSM-puhelin, jolla voidaan käyttää KPN Mobilen i-mode -sisältöä. Nokia 3650 -puhelimen muita ominaisuuksia ovat muun muassa suuri värinäyttö, kamera ja JavaTM -teknologian tuki.
 
Viestintäratkaisuja yritys- ja kotiympäristöön
 
Nokia 32 GSM-päätelaite voidaan liittää PBX (Private Branch Exchange) -puhelinvaihteeseen ohjaamaan lankapuhelimesta soitettavat ja siihen saapuvat puhelut GSM-verkkojen kautta. Tämä mahdollistaa halvemmat puhelut suoraan kiinteän verkon puhelimen ja langattoman verkon välillä. Uutuuslaitetta voidaan käyttää entisten kiinteiden puhelinlinjojen sijasta, tai sen avulla voidaan kytkeä uusia linjoja nopeasti ja pienin kustannuksin. Nokia 32 voidaan liittää myös tietokoneeseen ja se tukee nopeaa tiedonsiirtoa sekä HSCSD:n että GPRS:n välityksellä. Lisäksi laite tukee tekstiviestipalvelua ja muita lisäpalveluja, kuten puhelinneuvottelua ja soitonsiirtoa. GSM 850/1900 tai GSM 900/1800 -taajuuksilla toimivan Nokia 32 -päätelaitteen toimitukset alkavat vuoden 2003 toisella neljänneksellä.
 
Nokia Mediamaster 150 S, 150 T ja 230 T -digitaalivastaanottimilla voi katsella laajaa valikoimaa ohjelmia ilman erillistä tilaussopimusta, sillä laitteet tarjoavat käyttäjälle pääsyn kaikkiin vapaisiin digitaalisiin televisio- ja radiokanaviin. Lisäksi Nokia Mediamaster 230 T mahdollistaa useamman maksullisen TV-kanavan tilaamisen yhteen laitteeseen. Nokia Mediamaster 230 T -laitteeseen voi myös lähettää langattomasti millä tahansa Bluetooth 1.1. version kamerapuhelimella, kuten Nokia 7650 -puhelimella, otettuja kuvia, katsella niitä television kuvaruudulta sekä tallentaa laitteeseen myöhempää käyttöä varten. Nokia Mediamaster 150 S, 150 T ja 230 T -digitaalivastaanottimet perustuvat DVB (Digital Video Broadcast) -standardiin. Laitteet tulevat myyntiin Euroopassa vuoden 2003 toisella neljänneksellä.
 
Nokia DWSx on langaton käyttöpaikka tehokkaampaan ja turvallisempaan viranomaisviestintään. Uuden Nokia DWSx langattoman käyttöpaikan avulla korkeata tietoturvaa vaativat viranomaisoperaatiot voidaan suorittaa  entistä turvallisemmin. Nokia DWSx mahdollistaa myös TETRA-radioiden salauksen täysimittaisen käytön. Nokia DWSx:n salausalgoritmina voidaan käyttää joko TETRA MoUn suosittelemaa IDEA-algoritmia tai kansallista salausalgoritmia.
 
 
Nok ia Mobile Phones
Viestintä
Puh: 07180 08000
Faksi: 07180 45782
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
 
Nokia Networks
Viestintä
Puh: 07180 08000
Faksi: 07180 38199
Sähköposti: networks.communications@nokia.com
 
Nokia Ventures Organization
Viestintä
Puh: 07180 08000
Faksi: 07180 62700
 
www.nokia.fi
 
Huom: Tuotetiedotteet, valokuvia ja taustamateriaalia on saatavilla 11. maaliskuuta klo 15.00 alkaen Nokian internet-sivuilla osoitteessa: www.nokia.com/cebit2003. Nokian osasto CeBIT-messuilla Saksan Hannoverissa on hallissa 26, osasto E68/F72.