Nokia 3300 -puhelin rikastuttaa langatonta musiikkielämystä


Nokia esitteli tänään Nokia 3300 -musiikkipuhelimen, joka on optimoitu langattomien viihdesovellusten käyttöön, erityisesti musiikin kuunteluun. Uutuuspuhelimessa on langaton digitaalinen MP3/AAC-musiikkisoitin, FM-stereoradio, digitaalinen nauhuri, edistykselliset, oikeaa musiikkia toistavat soittoäänet sekä monipuoliset viesti- ja peliominaisuudet. GSM 900/1800 -taajuuksilla toimivan puhelimen toimitukset alkavat vuoden toisella neljänneksellä. Se tulee myyntiin Euroopassa, Afrikassa ja Aasian ja Tyynenmeren alueella.
 
"Kuluttajat arvostavat puhelinten viihteellisiä ominaisuuksia. Nokia vastaa näihin odotuksiin tuomalla markkinoille kattavilla musiikkiominaisuuksilla varustetun puhelimen, joka tarjoaa käyttäjille myös monia muita viihteellisiä toimintoja. Nokia 3300 -puhelin on suunniteltu ihmisille, jotka haluavat nauttia musiikista paikasta riippumatta. Uutuuspuhelimen oikeaa musiikkia toistavat True Tones -äänet ovat soittoäänten kehityksen uusin läpimurto ja täydentävät puhelimen korkealaatuisia musiikkiominaisuuksia", sanoo johtaja Ilkka Raiskinen Nokia Mobile Phonesin Entertainment and Media -liiketoimintayksiköstä.
 
Musiikki ja viestitoiminnot muodostavat Nokia 3300 -puhelimen ytimen. Musiikkipuhelimessa on digitaalinen MP3/AAC-musiikkisoitin, FM-stereoradio, sisäänrakennettu kaiutintoiminto ja digitaalinen nauhuri. Soittimen käynnistäminen ja radion avaaminen on yhden näppäimen painalluksella helppoa ja nopeaa. Käyttäjät voivat myös helposti siirtää musiikkitiedostoja yhteensopivasta tietokoneesta puhelimeen uuden Nokia Audio Manager -sovelluksen avulla. Laitteen korkealaatuisen äänen vivahteet voi kuulla myös valmiiksi ladatuista musiikkinäytteistä sekä melodisista ja uusista True Tones -soittoäänistä.
 
Nokia 3300 -puhelin on ensimmäinen GSM-puhelin, joka tukee True Tones -ääniä. Ne kuulostavat samalta kuin oikeat äänet luonnollisissa ympäristöissään. Puhelimen soittoääneksi voi valita muun muassa lauluja, erikoistehosteita, luonnon tai koneiden ääniä. True Tones -äänistä tulee osa Nokian tarjoamia kattavia langattomia musiikkipalveluita. Äänet perustuvat Adaptive Multi-Rate Wideband (AMR-WB) -teknologiaan, jonka 3GPP (Third Generation Partnership Project) on valinnut GSM- ja kolmannen sukupolven WCDMA-teknologian sovellusten laajakaistakoodekiksi.
 
Musiikkitoimintojen lisäksi uusi Nokia 3300 -puhelin mahdollistaa pelien pelaamisen, multimediaviestien lähettämisen ja vastaanottamisen* sekä langattomien palvelujen käyttämisen selaimen kautta. Jotta käyttäjä pääsisi heti pelaamaan, puhelimessa on valmiiksi ladattuja Java(TM)-pelejä. Peli- ja muut toimintanäppäimet on suunniteltu käytettäviksi kahdella kädellä. Yhdessä 128x128 pikselin kokoisen värinäytön kanssa ne tekevät pelaamisesta helppoa ja miellyttävää. Pelatessaan käyttäjät voivat myös kuunnella musiikkisoitinta tai radiota myyntipakkaukseen kuuluvien stereokuulokkeiden kautta.
 
Musiikkipuhelimeen saa ladattua myös lisää soittoääniä sekä kattavan valikoiman artisteja, sarjakuvia ja elokuvia esittäviä värikuvia sekä pelejä joko paikalliselta Nokian Internet-sivustolta tai WAP-selaimen kautta, jonka linkki on valmiiksi talletettu puhelimeen.
 
Uutuuspuhelimessa on Pop-Port(TM)-liitäntä, jolla musiikkitiedostoja voidaan siirtää helposti USB-kaapelia pitkin puhelimen ja tietokoneen välillä. Puhelimeen kuuluu vakiona 64 megatavun MMC-muistikortti. Nokia 3300 -puhelimen voi myös personoida hauskoilla Xpress-on(TM)-värikuorilla. Puhelimen tilavuus on 115cm3, ja se painaa 125 grammaa. Musiikkisoittimen toiminta-aika on jopa 11 ja radion yhdeksän tuntia. Puhelimen puheaika on kolme tuntia ja valmiusaika jopa 270 tuntia.
 
Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones, Viestintä
Puh: 07180 08000, Sähköposti: Nokia.mobile.phones@nokia.com, www.nokia.fi
 
*MMS-palvelut ovat riippuvaisia verkosta sekä käytettävien laitteiden yhteensopivuudesta ja näiden tukemista sisältömuodoista.