Geoscape en AND bieden geografische data voor Zuid- en Midden-Amerika.


Deze gegevens zijn opgebouwd uit het stabiele backbone-netwerk 'Global Road Data' van AND in combinatie met het stratenregister van Geoscape. De geografische gegevens die Geoscape en AND via deze samenwerking aanbie­den hebben een detailniveau dat hoger ligt dan bij enig ander commercieel product.
Het samenwerkingsverband tussen Geoscape en AND heeft grote voordelen voor leveranciers van software op het gebied van de autofabricage, toelevering, GIS en logistiek, aangezien deze in toenemende mate systemen leveren aan internationaal opererende bedrijven met afzet in Zuid- en Midden-Amerika.
Gezamenlijk zijn Geoscape en AND nu al in staat elektronisch geografische gegevens van Mexico te leveren. Op de middellange termijn zullen de partijen zich ook richten op de ontwikkeling van geografische gegevens voor andere Zuid-Amerikaanse landen, waaronder Brazilië.
Maarten Oldenhof, CEO bij AND: "We zien een dui­delijke toename in de vraag naar elektronische geografische gegevens voor de Zuid-Amerikaanse markt. Samen met Geoscape zie ik vele mogelijkheden om deze markten te penetreren."
Lex ten Veen, directeur van Geoscape Europe, onderdeel van Geoscape International, vult aan: "De expertise van AND op het gebied van de ontwikkeling van routeerbare netwerken, gecombineerd met de unieke Zuid-Amerikaanse content van Geoscape, vormt een sterke basis voor de verdere ontwikke­ling van data in dit continent. De vraag naar routeerbare modellen van de infrastructuur in Zuid-Amerika neemt dras­tisch toe en MBC voorziet met haar databases in een groeiende behoefte van de markt."