Nokia testaa mobiilia monimediaa Nelosen kanssa


Nokia ja Nelonen toteuttavat ensimmäisten joukossa maailmassa matkapuhelimen ja televisio-ohjelman samanaikaiseen, rinnakkaiseen käyttöön perustuvan monimediapilotin.
Monimediapilotti on rakennettu Nelosen suositun Hyppönen Enbuske Experience -ohjelman ympärille. Television ja kännykän yhtäaikaiseen käyttöön perustuvan kokonaisvaltaisen elämyksen voi kokea ensimmäisen kerran torstaina 24. huhtikuuta kello 21. Hyppönen Enbuske Experience -ohjelman suorassa lähetyksessä katsoja voi eläytyä ohjelmaan tv-ruudun lisäksi myös kännykän välityksellä.
 
Lähettämällä tekstiviestin HAE WPHEE2 numeroon 179180 katsoja saa vastauksena palveluviestin, jonka avulla palvelun voi ladata. Ladattuaan palvelun katsoja saa kännykkäänsä valikoituja hauskoja yksityiskohtia esim. ohjelman vieraista ja ohjelmassa keskusteltavista aiheista. Lisäksi katsoja voi halutessaan vaikuttaa tv-ohjelman kulkuun esimerkiksi valitsemalla vieraille esitettäviä kysymyksiä. Ohjelman aikana katsojan kännykkään tarjotaan myös muita yllätyksiä ja mahdollisuus ladata ohjelmaan liittyviä soittoääniä, logoja ja taustakuvia. Ennen ohjelman alkua käyttäjän täytyy vain avata palvelu, jolloin se on käyttövalmis. Palvelu on ladattavissa joka torstai kello 15 jälkeen.
 
"Kuluttajat ovat kiinnostuneita juuri heille kohdennetuista digitaalisista palveluista. Nokia vastaa näihin odotuksiin tuomalla markkinoille uudenlaisia viihteellisiä kännykkäpalveluita. Monimedia on uusi innovatiivinen tapa yhdistää useampia medioita toisiinsa niin, että kuluttaja voi nauttia suosikkisisällöistään entistä enemmän. Tämä nyt esiteltävä pilotti on matkapuhelinpalveluiden läpimurto ja hyödyntää viimeisimpien Nokian puhelinmallien ominaisuuksia", sanoo johtaja Phil Brown Nokia Mobile Phonesin Mobile Services -liiketoimintayksiköstä.
 
"Haemme tällä pilotilla mallia televisioviihteen tulevaisuuden muodoille. Nelosen ydinkohderyhmä, nopeat omaksujat, pääsevät ensimmäiseksi kokemaan tv:n ja kännykän yhtäaikaista käyttöä uutena viihdemuotona. Uskomme, että digitaalisen televisiokauden aikana nähdään yhä enemmän kännykän ja television yhteiskäyttöön perustuvia ratkaisuja. Edelläkävijäkanavana haluamme osaltamme olla ensimmäisten joukossa kehittämässä uusia palveluita", sanoo markkinointijohtaja Hans Edin Neloselta.
 
Pilottihanke toteutetaan Hyppönen Enbuske Experience -ohjelman kevätkauden neljässä viimeisessä torstaisin esitettävässä jaksossa ja niiden sunnuntaiuusinnoissa 24.4 .- 18.5.2003 välisenä aikana. Torstain suora lähetys esitetään klo 21 - 22 ja nauhoitetut uusinnat sunnuntai-iltapäivisin.
 
Monimediapilotin kaltaiset käänteentekevät palvelut hyödyntävät matkapuhelinten viimeisimpiä ominaisuuksia. Tässä pilotissa näitä ovat korkearesoluutioinen värinäyttö, GPRS ja Java. Edellä mainitut ominaisuudet sisältäviä puhelinmalleja on tässä pilotissa käytössä kahdeksan: Nokia 7650, Nokia 7250, Nokia 7210, Nokia 6800, Nokia 6610, Nokia 6100, Nokia 5100, Nokia 3650.
 
Tämä pilotti on osa Nokian jatkuvia pyrkimyksiä tarjota kuluttajille mobiiliin monimediaan liittyviä käyttäjäystävällisiä palveluita yhteistyössä media-alan osaajien kanssa.
 
Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones, Viestintä
Puh: 07180 08000
Sähköposti: Nokia.mobile.phones@nokia.com, www.nokia.fi
 
Nelonen, Susanna Lassila
Puh: 09 45 45 614
040 55 88 023