Lindab satsar på en ny fabrik i Prag för ökad lönsamhet, konkurrenskraft och tillväxt


Lindab står inför spännande utmaningar med kraftig tillväxt på flera marknader som kräver en anpassad och slagkraftig produktionskapacitet med olika kompetenscentra. Lindab har därför beslutat att investera i en ny produktionsenhet i Tjeckien nära Prag. Den nya moderna fabriken beräknas vara klar för produktion under år 2004.
 
Idag sker huvuddelen av produktionen för marknaderna utanför Skandinavien i Sverige och Danmark. Uppförandet av den nya fabriken i Prag kommer att innebära konsekvenser för vår nuvarande produktion i koncernen.  
 
- Investeringen är en viktig förutsättning för vår fortsatta utveckling i Europa. För att säkerställa en lönsam tillväxt krävs en effektiv produktion nära tillväxtmarknaderna, säger Lindab's koncernchef Kjell Åkesson i en kommentar till beslutet.   Dagens konjunkturläge är osäkert och hur marknaden utvecklar sig påverkar givetvis den kommande struktureringen. Investeringen innebär en väsentlig förstärkning och kostnadseffektivisering av koncernens produktionskapacitet, en satsning för att öka konkurrenskraften och lönsamhet samt en förutsättning för att långsiktigt säkerställa arbetstillfällen med fortsatt tillväxt. 
 
För ytterligare information kontakta Koncernchef Kjell Åkesson på telefon 0431 850 00.