Kina placerer vigtig ordre hos FFE Minerals


FFE Minerals, som indgår i F.L.Smidth Gruppen, har opnået en ordre på levering af to mesa-ovne (rotérovne til calcinering) med hjælpeudstyr til en papirfabrik i det sydlige Kina. Der er tale om den største ordre af denne type nogensinde - og afgivet i et ellers presset marked.

Ordren har en værdi af ca. 125 mio. kr. svarende til 17 mio. euro. Maskiner og udstyr vil blive leveret over de næste 12 måneder, og anlægget ventes sat i drift i løbet af sommeren 2004. Da størstedelen af ordresummen indtægtsføres i 2004 påvirker den ikke FLS Industries' forventninger til resultatet for 2003.

Kontrakten, der er vundet i konkurrence med en finsk virksomhed, omfatter to rotérovne - hver med en produktionskapacitet på 700 tons brændt kalk pr. døgn. Ovnene måler hver 4,55 m i diameter og 105 m i længden. Hjælpeudstyret inkluderer to forvarmere, to brændere og to kølere. Desuden skal F.L.Smidth Airtech levere to elektrofiltre, mens F.L.Smidth skal levere el-arbejde og instrumentering. Med ordren følger træning, uddannelse og supervision.

Markedet for teknologi, maskiner og udstyr til papirmasseindustrien i såvel Sydøstasien som internationalt har været under pres grundet lave og stærkt svingende råvarepriser. Efterspørgslen efter emballage og papirvarer har dog været jævnt stigende, og der synes at være et potentielt stort marked for FFE Minerals' teknologi især i Sydkina, hvor man på sigt ønsker at skifte fra små til store fabrikker.

FLS Industries A/S
Koncerninformationsafd.