Ruotsalainen OM valitsi Nokian tietoturvan


Rahoitus- ja energia-alojen maksuliikenteenvälitysteknologiayritys OM on valinnut Nokian tietoturvaratkaisun maailmanlaajuisen verkkonsa turvaksi. Ratkaisussa yhdistyvät Nokian laitealusta ja CheckPoint Technologiesin VPN-1®/FireWall-1® -ohjelmisto.
 
"Etsimme vakaata ja testattua tietoturva-alustaa, joka noudattaa alan yleisiä standardeja. Halusimme myös globaalin, kaikilla mantereilla toimivan tietoturvatoimittajan  palvelemaan toimistojamme eri puolilla maailmaa. Valitsimme Nokian, koska sen ratkaisut ovat helppoja ottaa käyttöön ja hallita", sanoo IT-johtaja Håkan Leydner OM:sta.
 
Maailmanlaajuisten yhteyksien lisäksi OM vaati ratkaisua, jossa yhdistyisi palomuuri- ja VPN toiminnallisuudet sekä täydellinen mesh-verkko toimistojen välillä. Verkon päätarkoituksena oli muodostaa maailmanlaajuinen intranet, jossa eri toimistoissa työskentelevillä on mahdollisuus yhteistyöhön virtuaalisessa työyhteisössä. Verkon tulee olla myös joustava ja mahdollistaa tuote-esittelyt  asiakkaille, päästää valikoidut yhteistyökumppanit verkkoon  ja toimia yrityksen sisäisenä sähköpostipalveluna.
 
"Maksuliikennetapahtumien käsittely on rahoitusalalla erityisen tärkeää. Kustannustietoisuus on aina mielestämme ollut asiakkaidemme verkonhallintatarpeiden tärkein elementti ja olemme ilahtuneita siitä, että OM valitsi Nokian" sanoo johtaja Ernie Jones, Nokia Internet Communicationsista.
 
Pörssikauppaan liittyvä teknoligia on  myös osa OM:n ydinliiketoimintaa ja luontaisesti vaatii ehdotonta verkkoturvallisuutta sekä yleisten tietoturvastandardien noudattamista.
 
OM:n verkon ja Nokian tietoturvaratkaisun menestykseen uskotaan vahvasti: puolet OM:n verkon käyttäjistä on etäyhteydessä ja Nokian tietoturvaratkaisun ansiosta luotettava käyttäjäntunnistus on nyt osa OM:n tietoturvaohjeistusta
 
Yritys uskoo, että Nokian ratkaisu vastaa jatkossakin lisääntyneiden yhteyksien laajentumisen   vaatimuksiin, sekä antaa parhaan mahdollisen tuoton. 
 
Tietoja OM:sta
OM on johtavia rahoitus- ja energialan maksuliikenteenvälitysteknologiayrityksiä. Yritys on perustettu vuonna 1985 ja sillä  on yli 1600 työntekijää. Yrityksellä on 17 toimipaikkaa kymmenessä eri maassa. www.om.com
 
Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications toimittaa yrityksille ja palveluntarjoajille erilaisia tietoverkkoratkaisuja. Tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa IP-verkkoturvaratkaisut, virtuaaliset yksityisverkkotuotteet (VPN), sekä Internet-liikenteen hallintaratkaisut. www.nokia.com/securenetworksolutions