Jaakko Pöyry Group osallistuu Mondin Richards Bayn sellutehtaan laajennushankkeeseen


 
Jaakko Pöyry Southern Africa (Pty) Ltd, joka kuuluu Jaakko Pöyry Groupin Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmään, osallistuu Mondi Ltd:n Etelä-Afrikassa sijaitsevan Richards Bayn sellutehtaan laajennushankkeeseen merkittävällä suunnittelupanoksella. Toimeksiannon arvo on 15 miljoonaa euroa ja se sisältyy osavuosikatsauksessa 28.4.2003 julkaistuun ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan.
 
Toimeksiannon toteutusta varten Jaakko Pöyry on solminut yhteistyösopimuksen Murray & Roberts Engineering Solutions -nimisen yhtiön kanssa. Yhtiö kuuluu Etelä-Afrikan suurimpaan pörssilistattuun suunnittelu- ja rakennusyritykseen. Jaakko Pöyryn ja Murray & Robertsin sopimuksen kokonaisarvo on noin 30 miljoonaa euroa, josta Jaakko Pöyryn palvelujen osuus on puolet.
 
Yhteistyön piiriin kuuluvat sellutehtaan laajennushankkeen projektinjohto sekä suunnittelu-, hankinta- ja rakennusvalvontapalvelut. Toimeksiannon toteuttavat Jaakko Pöyry Southern Africa, Jaakko Pöyry Oy ja Murray & Roberts Engineering Solutions. Projekti käsittää uuden keittämön ja uuden valkaisimon, sellunkuivauskoneen uusinnan sekä kemikaalien talteenottolaitoksessa tehtävät muutokset. Laajennuksen jälkeen tehtaan selluntuotanto on noin 720 000 tonnia vuodessa. Uudistetun tehtaan tuotanto käynnistyy vuoden 2005 alkupuolella.
 
Toimeksianto perustuu Mondin ja Jaakko Pöyryn pitkäaikaiseen yhteistyöhön tehdashankkeiden toteuttamisessa. Jaakko Pöyry toimi pääsuunnittelijana myös Mondin Richards Bayn ensimmäisessä sellutehdasprojektissa v. 1984.
 
Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmä käyttää liikenimeä Jaakko Pöyry. Sen liikevaihto v. 2002 oli 175 miljoonaa euroa. Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmällä on toimistoja 18 maassa ja se työllistää 2150 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti.
 
JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ
 
Satu Perälampi
Sijoittajasuhteet