Kallelse till extra bolagsstämma i Net Insight AB


Rätt att deltaga i stämman
Aktieägare som önskar deltaga i stämman skall
- dels vara införd i den av VPC AB förda aktieboken fredagen den 9 maj 2003,
- dels anmäla sig hos bolaget senast onsdagen den 14 maj 2003 klockan 16.00.

Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier genom bank eller värdepappersinstitut måste för att äga rätt att deltaga i stämman tillfälligt låta registrera om aktierna i eget namn. Sådan registrering måste vara verkställd hos VPC AB fredagen den 9 maj 2003, vilket innebär att aktieägaren i god tid före detta datum måste underrätta förvaltaren.

Anmälan till stämman
Anmälan om deltagande på stämman kan ske skriftligt till Net Insight AB, Att: Anna Rasmusson, Box 42093, 126 14 Stockholm, eller per telefon 08-685 04 00, eller per telefax 08-447 49 62 eller e-post info@netinsight.net. Vid anmälan bör uppges namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer och aktieinnehav samt i förekommande fall uppgift om ställföreträdare, ombud och biträde. Till anmälan skall därtill i förekommande fall bifogas fullständiga behörighetshandlingar såsom registreringsbevis och fullmakt för ställföreträdare och ombud.

Förslag till dagordning
1. Stämmans öppnande
2. Val av ordförande vid stämman.
3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
4. Godkännande av dagordning.
5. Val av en eller två protokolljusterare.
6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.
7. Styrelsens beslut om
(a) företrädesemission under förutsättning av bolagsstämmans godkännande;
(b) riktad emission av skuldebrev förenat med optionsrätter till nyteckning under förutsättning av bolagsstämmans godkännande; samt
(c) ytterligare riktad emission av skuldebrev förenat med optionsrätter till nyteckning under förutsättning av bolagsstämmans godkännande.
8. Stämmans avslutande.

Styrelsens beslut om (a) företrädesemission under förutsättning av bolagsstämmans godkännande, (b) riktad emission av skuldebrev förenat med optionsrätt till nyteckning under förutsättning av bolagsstämmans godkännande, samt (c) ytterligare riktad emission av skuldebrev förenat med optionsrätt till nyteckning under förutsättning av bolagsstämmans godkännande (ärende 7 och tillika kungörelse av besluten)
Styrelsen för Net Insight AB (publ) fattade den 29 april 2003 följande beslut under förutsättning av bolagsstämmans godkännande.

A. Bolagets aktiekapital skall ökas med högst 1.833.467 kronor och 20 öre genom emission av högst 45.836.680 nya aktier av serie B, envar aktie om nominellt fyra (4) öre. För emissionen skall i huvudsak följande villkor gälla. Rätt att teckna nya aktier skall med företrädesrätt endast tillkomma bolagets aktieägare. Avstämningsdag för erhållande av teckningsrätter skall vara den 27 maj 2003. För en (1) gammal aktie, oavsett aktieslag, skall erhållas en (1) teckningsrätt. Tre (3) teckningsrätter berättigar till teckning av en (1) ny aktie av serie B. Teckning av aktier skall ske under tiden från och med måndagen den 2 juni 2003 till och med den fredagen 13 juni 2003. Teckning av aktier skall ske genom kontant betalning. Aktier som inte tecknats med företrädesrätt skall fördelas enligt styrelsens bestämmande. De nya aktierna skall emitteras till en kurs av 85 öre per aktie.

B. Bolaget skall upptaga ett lån om högst 100 kronor genom emission av skuldebrev om nominellt högst 100 kronor förenat med högst 45.836.680 avskiljbara optionsrätter till nyteckning av aktier av serie B i bolaget, till följd varav Bolagets aktiekapital kan komma att öka med högst 1.833.467 kronor och 20 öre. Rätt att teckna skuldebrev med de avskiljbara optionsrätterna till nyteckning, som skall utges till en kurs motsvarande nominellt belopp, skall endast tillkomma det helägda dotterbolaget Net Insight Consulting AB ("Dotterbolaget"). Avsikten är att de fysiska och juridiska personer som utnyttjat teckningsrätter för teckning av nya B-aktier, i tillägg till sina nya B-aktier, genom Dotterbolagets försorg vederlagsfritt skall erhålla en (1) optionsrätt för varje nytecknad aktie av serie B. Avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt skall ses mot denna bakgrund.

C. Bolaget skall upptaga ett lån om högst 100 kronor genom emission av skuldebrev om nominellt högst 100 kronor förenat med högst 4.469.667 avskiljbara optionsrätter till nyteckning av aktier av serie B i bolaget, till följd varav Bolagets aktiekapital kan komma att öka med högst 178.786 kronor och 68 öre. Rätt att teckna skuldebrev med de avskiljbara optionsrätterna till nyteckning, som skall utges till en kurs motsvarande nominellt belopp, skall endast tillkomma Dotterbolaget. Avsikten är att vissa av de fysiska och juridiska personer som åtagit sig att garantera delar av nyemissionen genom Dotterbolagets försorg skall tillerkännas en garantiprovision i form av teckningsoptioner motsvarande 10 procent av garanterat belopp. Dessa teckningsoptioner har, på grundval av de marknadsförhållanden som rådde den 29 april 2003, värderats till 30 öre styck. Avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt skall ses mot denna bakgrund.

Bolagsstämmans beslut om godkännande av vart och ett av styrelsens beslut i ärende 7 föreslås vara villkorade av att stämman beslutar godkänna samtliga beslut i ärende 7.

Styrelsens beslut i dess fullständiga lydelse hålls tillgängligt på bolagets kontor, Net Insight AB, Västberga Allé 9 i Hägersten, Stockholm.
____________________

Handlingar enligt 4 kap 4 § aktiebolagslagen kommer att hållas tillgängliga hos bolaget från och med tisdagen den 13 maj 2003 och kommer, i likhet med styrelsens beslut i ärende 7, som enligt vad som angivits ovan redan hålls tillgängliga hos bolaget, att sändas till aktieägare som så begär och uppger sin postadress.

NET INSIGHT AB (publ)
Styrelsen

För ytterligare information kontakta:
Tomas Duffy, VD, Net Insight AB.
Tel: 08- 685 04 00, e-post: tomas.duffy@netinsight.net
Fredrik Trägårdh, CFO, Net Insight AB.
Tel: 08- 685 06 01, e-post: fredrik.tragardh@netinsight.net