F.L.Smidth succes på det kinesiske marked


F.L.Smidth har hidtil i år indgået kontrakter på levering af otte vertikalmøller til den kinesiske cementindustri til en samlet værdi på ca. 155 mio. kr. (21 mio. euro). Med ordrerne udbygger F.L.Smidth sin førende position som leverandør til den kinesiske cementindustri.

Det er F.L.Smidth's salgsselskab i Kina, der har forestået forhandlingerne. F.L.Smidth i Valby vil stå for design samt levering af hovedkomponenter, mens en stor del af maskinproduktionen vil finde sted lokalt. Leveringen af de otte møller forventes gennemført inden udgangen af første kvartal 2004.

Ordrerne vil ikke påvirke FLS Industries' forventninger til resultatet for 2003.

- Det er meget tilfredsstillende, at F.L.Smidth har formået at udbygge sin førende position på det voksende kinesiske marked, hvor der i disse år gennemføres en omfattende modernisering af cementindustrien og en række nye fabrikker opføres, siger F.L.Smidth's adm. direktør Frank Gad.

Kontrakterne på de otte vertikalmøller er indgået med seks forskellige cementfabrikker og omfatter følgende leverancer:

- 2 OK møller til Dongjun Cement Co. i Yunnan-provinsen. Det er den første ordre til F.L.Smidth på OK vertikalmøller i Kina, og møllerne er blandt de første til cementformaling af denne type, der installeres på det kinesiske marked

- 2 ATOX 50 råmøller til Red Lion Cement Co.'s to 5000 tons pr. døgn produktionslinjer i Zhejiang-provinsen

- 1 ATOX 50 råmølle til Liyang Cement Co.'s 5.000 tons pr. døgn produktionslinie i Jiangsu-povinsen

- 3 ATOX råmøller til 2.500 tons pr. døgn produktionslinier til henholdsvis Nanyang Cement Co.i Henan- provinsen, Kaiyuan Cement Co. i Yunnan-provinsen og Shuicheng Cement Co. i Guizhou-provinsen

I ovennævnte ordrer indgår endvidere levering af seks planetgear fra F.L.Smidth's datterselskab MAAG Gear AG.

FLS Industries A/S
Koncerninformationsafd.