Nokia 7250i Euroopan sekä Aasian ja Tyynenmeren alueen markkinoille


 
Nokia esitteli tänään Nokia 7250i -puhelimen, jonka toimitukset Euroopan sekä Aasian ja Tyynenmeren alueen markkinoille alkavat kesäkuussa 2003. Muodikkaan sulavalinjaisen puhelimen monipuolisiin ominaisuuksiin kuuluvat sisäänrakennettu kamera, 128x128 pikselin värinäyttö, xhtml-selain langatonta internet-yhteyttä varten ja helppokäyttöinen käyttöliittymä, jota voi muokata omiin tarpeisiin sopivaksi. Gsm 900/1800/1900 -verkoissa toimivassa Nokia 7250i -kolmitaajuuspuhelimessa on multimediaviestintätoiminnot ja fm-stereoradio, ja siihen on myös saatavilla kausittain vaihtuvia värikuoria.
 
Elegantin ja pienikokoisen nokia 7250i -puhelimen toiminnallisuuteen on panostettu muodikkuutta unohtamatta. Graafisen käyttöliittymän avulla värinäytölle voidaan luoda pikakuvakkeita tärkeisiin yhteystietoihin, kuvagalleriaan tai valikkoon. Internetin langaton käyttö on monipuolista xhtml-selaimen avulla: tekstin ohella palveluihin voi kuulua värillisiä kuvia, animaatioita ja kehyksiä. Nokia 7250i -puhelimessa on linkki uuteen langattomaan nokia.com -sivustoon, jonka sisältö on optimoitu xhtml-selaimelle. Nokia 7250i -puhelimen tultua markkinoille käyttäjät voivat ladata sivustolta nokian soittoääniä, grafiikkaa ja pelidemoja.
 
"Nokia 7250i -puhelin on suunniteltu kasvavalle joukolle muotitietoisia kuluttajia, jotka haluavat sekä uusinta matkapuhelinteknologiaa että hauskaa ja muodikasta muotoilua", toteaa johtaja Kai Öistämö Nokia Mobile Phonesista. "Puhelimen värinäytön ja sisäänrakennetun kameran avulla käyttäjä voi jakaa kuvia ja kokemuksia ystäviensä ja perheensä kanssa ajasta ja paikasta riippumatta."
 
Puhelimen CIF-kamera on optimoitu pienikokoisille näytöille, kuten Nokia 7250i -puhelimen 128x128 pikselin näytölle. Uutuuspuhelimen sisäänrakennetulla kameralla voi kuvata myös hämärässä valaistuksessa, editoida kuvia ja liittää niitä puhelinmuistion yhteystietoihin. Käyttäjät voivat luoda kameralla multimediaviestejä ja lähettää niitä toisiin MMS-puhelimiin* tai sähköpostiosoitteisiin. Kuvien lisäksi multimediaviesteihin voi lisätä tekstiä ja soittoääniä. WAP-selain mahdollistaa myös kätevän ja luotettavan langattoman maksamisen puhelimessa olevan wallet-sovelluksen avulla. Nokia 7250i -puhelimen SyncML-tuki puolestaan mahdollistaa PC:n ja puhelimen kalenteri-, osoitekirja- ja tehtävämerkintöjen synkronoinnin langattomasti palvelimen välityksellä, jolloin esimerkiksi yrityksen verkkoon liitetty PC voidaan pitää ajan tasalla käyttäjän ollessa matkoilla.
 
Nokia 7250i -puhelimen käyttäjä voi yksilöidä puhelimensa lataamalla siihen Internet-sivuilta uutta sisältöä kuten Java(TM)-pelejä, täysvärigrafiikkaa ja soittoääniä. Eri teemoihin, mm. elokuviin, sarjakuviin ja musiikkiin, liittyviä Nokian soittoääniä, grafiikkaa ja pelejä on saatavana osoitteesta www.nokia.com/shop. Langattomilta nokia.com -sivuilta voi myös ladata Nokia 7250i -puhelimelle tarkoitettuja soittoääni- ja grafiikkanäytteitä sekä pelidemoja.
 
Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones
Viestintäosasto
Puh: 07180 08000
Sähköposti: Nokia.mobile.phones@nokia.com
www.nokia.com
 
*MMS-palvelut ovat riippuvaisia verkosta sekä käytettävien laitteiden yhteensopivuudesta ja näiden tukemista sisältömuodoista.