BBC Food med europeisk debut i Norge


BBC Food er den første nye TV-kanalen i Europa fra BBC Worldwide på fem år. Premieren skjer hos Nordens største distributør av digital-TV Canal Digital.
 
BBC Food vil skjerpe appetitten hos norske TV-seere med kjente serier og kjøkkenkunstnere. "The Naked Chef" med Jamie Olivier, "Delia's How to Cook" med Delia Smith og "Ready Steady Cook" med blant andre Lesley Waters og Kevin Woodford, er bare noen få smakebiter fra BBC Foods varierte program-meny. Den nye TV-kanalen vil også få nordisk aroma med Keith Floyds kulinariske reise gjennom Skandinavia "Floyd's Fjord Fiesta" og norske Andreas Viestads TV-serie "New Scandinavian Cooking with Andreas".
 
"Lanseringen av BBC Food i Europa reflekterer hvor utrolig populære matprogrammer og kjendiskokker er blitt som TV-underholdning. Programmer om og med matlaging har utviklet seg til en egen og ledende TV-genre. BBC Food møter denne trenden med et mangfold av kulinariske programmer. Kanalen byr på alt fra kokkekunstens celebriteter og koke-konkurranser  til års- og tidsaktuelle ideer og gastronomiske reiseopplevelser," sier Wayne Dunsford, BBC Worldwide Director of Channels EMEIA.
 
"BBC Food er en spennende nykommer hos Canal Digital. Vi er stolte av å være de første i Europa som kan tilby TV-kanalen. Med våre bevisste og avanserte kunder, mener vi det er riktig å tilby spesialiserte kvalitetskanaler som BBC Food," sier administrerende direktør Svein Erik Davidsen i Canal Digital Norge.
 
For Canal Digitals parabol-kunder vil BBC Food være tilgjengelig for abonnenter med Entertain- eller Family-pakke.  BBC Food bygger videre på suksessen med underholdningskanalen BBC Prime, som ble lansert i 1995. I dag når BBC Prime mer enn 12 millioner abonnenter i over 100 land og territorier over hele verden.
 
BBC Food er en TV-kanal fylt med de mest kjente kokkene og de fineste ingrediensene hentet fra hele verden. Kanalen viser de beste matprogrammene produsert av BBC og andre ledende kringkastere. Den fremelsker det enkle, rene, moderne og kontinentale kjøkken. BBC Food er eid av BBC Worldwide, den viktigste kommersielle virksomheten til BBC. Den nye kanalen er planlagt og etablert av BBC.
 
For mer informasjon om programmer, kokker, oppskrifter og sendeskjema, se www.bbcfood.com.
 
Canal Digital er heleid av Telenor og Nordens største distributør av TV-signaler. All Telenors TV-distribusjon, både via kabel og satellitt, er samlet i Canal Digital. Over tre millioner nordiske husstander får TV-signaler, direkte eller indirekte, fra Canal Digital, som distribuerer 80 TV-kanaler, 20 musikk-kanaler og interaktive tjenester. BBC Food blir tilgjengelig for Canal Digitals DTH-kunder, dvs husstander med egen parabolantenne.
 
 
For mer informasjon kontakt:
 
Mark Macdonald
Senior Press Officer, BBC Worldwide
Tel: +44 (0)20 8433 3205
 
Marie-Lousie Munter
BBC Nordic PR Representative
Tel: +45 39 61 82 84
 
Svein Erik Davidsen
Administrerende direktør, Canal Digital Norge
Tel : +47 995 99 430
www.canaldigital.no