PhotoCure - Hexvix® presentert for nordiske urologer


Oslo, 17. juni 2003
 
Som en del av forberedelsene til at Hexvix® (for påvisning av blærekreft) skal introduseres på det nordiske markedet, organiserte PhotoCure et satellittsymposium på en nordisk kongress for urologer som nylig ble avholdt i Bergen. På symposiet ble kliniske data fra utviklingsprogrammet for Hexvix® presentert.
 
Alle som holdt innlegg på symposiet er internasjonalt anerkjente klinikere og forskere som har deltatt i utviklingen av Hexvix®. Professor Malmstrøm (Sverige), som ledet symposiet, konkluderte i sitt sammendrag med at Hexvix® forbedrer påvisningen av blærekreft, optimaliserer behandlingen og ikke har noen kjente bivirkninger. Professor Lange (Sveits) ga en introduksjon av biokjemien og de optiske instrumentene.
 
Professor Marberger (Østerrike) presenterte resultatene fra den første multisenterstudien, som inkluderte 19 sentre og 286 pasienter. Han konkluderte med at et betydelig antall flere tilfeller av farlig kreft (carcinoma in situ) påvises med Hexvix® sammenliknet med standard undersøkelsesmetode, og at Hexvix® vil være et viktig instrument for bedre påvisning av blærekreft. Professor Jocham (Tyskland) presenterte en annen europeisk multisenterstudie som bekrefter de utmerkede resultatene fra Professor Marbergers studie. I tillegg viser denne studien at Hexvix® fører til viktige endringer i behandlingen og klare fordeler for pasientene.
 
Det høye antallet deltagere og alle spørsmålene som ble stilt under symposiet gjenspeiler den positive mottagelsen Hexvix® får, og viser at interessen for produktet er stor. PhotoCure vil introdusere Hexvix® på det nordiske markedet så snart godkjennelser av markedsføringssøknadene foreligger. Den første markedsføringssøknaden for Hexvix® ble sendt til Sverige i slutten av 2002, som et første steg i en europeisk godkjennelsesprosess.
 
Administrerende direktør i PhotoCure, professor Vidar Hansson, sier: "Jeg er stolt over de utmerkede dataene PhotoCure kan presentere for Hexvix®. Dette sammen med den store interessen for produktet gjør at vi blir enda mer overbevist om at Hexvix® vil bli en kommersiell suksess."
 
Blærekreft er den sjette mest vanlige ondartede sykdommen i verden. Hvert år utføres det mer enn 4 millioner cystoskopier (blæreundersøkelser) i Europa og Nord-Amerika for å påvise eller avkrefte blærekreft. Det kommersielle potensialet for Hexvix® er derfor svært lovende.