Pan Fish konsernet går foran i å tilpasse biomassen.


Pan Fish konsernet i Norge gjør et opphold i  fôringen to dager i uken på all laks over 1 kilo. Dette tiltaket iverksettes for å bidra til å redusere tilbudet av laks i markedet.
 
Dette tiltaket vil på månedsbasis redusere tilveksten og derved tilbudet  av laks fra Pan Fish i Norge med fra 700 til 1000 tonn i måned. Adm Dir Arne Barmen i Pan Fish Norge sier de  vil vurdere fortløpende hvor lenge tiltaket vil fortsette og forutsetter at de andre oppdretterne i Norge vil følge opp initiativet for derigjennom raskest mulig få til en mer balansert markedssituasjon.
 
Pan Fish i Norge har 45 konsesjoner som utgjør ca 6% av det samlede antall konsesjoner. "Dersom hele bransjen følger opp tiltaket vil produksjonen av laks ut fra Norge bli redusert med 10 - 15 000 tonn pr måned og en kan forvente å få balanse i tilbud og etterspørsel i løpet av få måneder." sier Barmen.
 
Barmen understreker videre at et slikt frivillig tiltak som dette koplet sammen med at fiskeridepartementet nå i sitt høringsforslag velger å følge opp bransjens (FHL) fellesvedtak om redusert fôrkvoter for 2004 vil være tilstrekkelig til å sikre en fornyet positiv utvikling i Norsk oppdrettsnæring.
 
Den økonomiske effekten for Pan Fish avhenger av prisutviklingen fremover men kortsiktig vil effekten være positiv både hva gjelder driftkostnader og likviditet.
 
 
Kontaktpersoner
 
Adm Dir    
Pan Fish Norge
Arne Barmen    
971 73 490       
 
Konsernsjef      
Pan Fish ASA              
Atle Eide          
911 52 977