Telenor Business Solutions UK solgt til 2escape2


Telenors fortsetter sin strategi med fokus på å konsolidere selskapets lederposisjon i det norske markedet og styrke tjenestetilbudet i det nordiske markedet. Selskapets internasjonale nærvær vil i første rekke være rettet mot mobilområdet og mot hovedmarkeder der Telenor ser muligheter for langsiktig verdiskapning. Salget av Telenor Business Solutions i Storbritannia er en del av denne strategien.
 
Ingen detaljer om transaksjonen vil bli offentliggjort.
 
I en kommentar sier konserndirektør Bjørn Formo : "Salget av Telenor Business Solutions UK, sammen med den tidligere avhending av Nextra-selskapene i Italia, Ungarn og Østerrike og overføringen av Nextra i Tsjekkia og Slovakia til Telenor Networks, avslutter restruktureringen Telenors internasjonale Internett-portefølje. Telenor kan nå konsentrere seg om definerte hovedmarkeder og -tjenester slik det er nedfelt i vår strategi."
 
Chief Operating Officer Mark McVeigh i 2escape2 sier at kjøpet av Telenor Business Solutions UK markerer et viktig stadium i selskapets vekststrategi. "Dette kompletterer tilbudet fra andre selskaper i gruppen. Størrelsen kombinert med solid erfaring innen driftsområdet gir oss et solid fundament for videre vekst innen tjenesteytende IT-industri," sier McVeigh.
 
Kontaktpersoner:
Telenor: Pressetalsmann Dag Melgaard, tlf.: 901 92 000
2escape2: M&A Director Nick Grossman, tlf.: (+44) 7774 848978
 
 
2escape2:
2escape2 har en balansert portefølje av selskaper med tilbud innen outsourcing. 2escape2 har mange års erfaring innen liknende vekstselskaper i IT-industrien og følger en nøye planlagt vekststrategi. Med fokus på vedlikehold, nettverk og driftstjenester har selskapet en sterkt desentralisert lederstil som oppfordrer datterselskaper til å utvikle spesialiserte, fleksible og kostnadseffektive løsninger for sine kunder.
 
Telenor:
Telenor er et av Norges største verdiskapende selskaper med en omsetning i 2002 på vel 48,8 milliarder kroner. Antall årsverk ved utgangen av 2002 var 22 100, hvorav 8 900 utenfor Norge. Telenor er markedsleder i Norge innen telekommunikasjon, datatjenester og medieformidling, og har en betydelig internasjonal virksomhet, spesielt innen mobilkommunikasjon, TV-distribusjon og satellittkommunikasjon. Telenor er notert på Oslo Børs (TEL) og på Nasdaq i New York (TELN)