Amer-yhtymä alentaa koko vuoden tulosarviotaan


Urheiluvälineiden heikkona jatkunut kysyntä Yhdysvalloissa heikentää Amer-yhtymän koko vuoden näkymiä. Erityisesti golfliiketoiminnan myynti ei ole ollut odotusten mukaista. Kasvulukuja pienentää myös euron voimakas vahvistuminen etenkin Yhdysvaltain dollariin nähden. Amer-yhtymän koko vuoden liikevaihdon arvioidaan olevan vuoden 2002 tasolla liikevoiton jäädessä 70-80 milj. euroon (2002: 103,0 milj. euroa). Vuonna 2002 Amer-yhtymän liikevaihto oli 1.101,9 milj. euroa.

Huhtikuussa Amer-yhtymä ilmoitti organisoivansa Wilsonin liiketoimintoja Yhdysvalloissa uudelleen. Tavoitteena on lisätä Wilsonin kilpailukykyä ja tehostaa toimintaa. Uudelleenorganisointi ja siihen liittyvä kustannusrakenteen sopeuttaminen liiketoimintaan ja vallitsevaan markkinatilanteeseen tuottavat Amer-yhtymälle arviolta noin 10 miljoonan euron säästöt vuonna 2004.

Urheiluvälinemarkkinoiden kasvu on viime vuosina ollut hidasta, mutta Amer-yhtymä uskoo alan positiivisiin kasvunäkymiin. Nopean orgaanisen kasvun saavuttaminen on Amer-yhtymän näkemyksen mukaan tällä hetkellä haasteellista, mutta yhtymän hyvä kassavirta ja vahva tase mahdollistavat liiketoiminnan kehittämisen edelleen.

Amer-yhtymän osavuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2003 julkaistaan 5.8.2003.