JAAKKO PÖYRY GROUPILLE 14 MILJOONAN EURON SELLUTEHTAAN SUUNNITTELUPROJEKTI BRASILIASSA


Jaakko Pöyry Tecnología Ltda, joka kuuluu Jaakko Pöyry Groupin Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmään, osallistuu Veracel Celulose S.A.:n sellutehdasprojektiin Brasiliassa. Toimeksiannon arvo on noin 14 miljoonaa euroa, josta 4 miljoonaa euroa sisältyy tilauskantaan 30.6.2003.
 
Toimeksiannon mukaisesti Jaakko Pöyry avustaa omistajia sellutehdasprojektin toteutuksessa sekä toimittaa sellutehtaan pääosastojen välisten yhteyksien suunnittelu-, projektinjohto- sekä asennus- ja rakennusvalvontapalvelut. Uuden sellutehtaan kapasiteetti on 900 000 tonnia vuodessa ja se käynnistyy vuoden 2005 puolivälissä.
 
Veracel Celulose S.A.:n omistavat Aracruz Celulose S.A. ja Stora Enso Oyj, joiden kanssa Jaakko Pöyry on pitkään tehnyt yhteistyötä. Jaakko Pöyry on osallistunut sekä Aracruz Celulosen että Stora Enson useiden keskeisten projektien toteuttamiseen niin Brasiliassa kuin maailmanlaajuisestikin.
 
Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmä käyttää liikenimeä Jaakko Pöyry. Sen liikevaihto v. 2002 oli 175 miljoonaa euroa. Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmällä on toimistoja 18 maassa ja se työllistää 2150 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti.
 
JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ
 
Erkki Pehu-Lehtonen
Toimitusjohtaja
 
Teuvo Salminen
Toimitusjohtajan sijainen