Nokia toimittaa 3G-runkoverkon sunriselle Sveitsiin


Nokia ja sveitsiläinen sunrise ovat allekirjoittaneet sopimuksen WCDMA 3G  -runkoverkon toimittamisesta. Toimitukset sunrisen maanlaajuiseen 3G-verkkoon ovat jo alkaneet. Sunrise aikoo avata verkkonsa kaupalliseen käyttöön vuoden 2004 loppuun mennessä.
 
Nokian WCDMA 3G -runkoverkkoratkaisun avulla sunrise voi tuoda markkinoille uudentyyppisiä multimediapalveluita, kuten reaaliaikaisen videokuvan siirron.
 
Verkkolaitteiston lisäksi sopimukseen kuuluu Nokian tarjoama projektinhallintatuki, verkon käyttöönotto ja -integrointipalvelut, sekä laajamittaiset Nokia Care -palvelut, joihin kuuluu esimerkiksi ohjelmistonhallinta sekä koulutus verkonhallintaan normaali- ja erityistilanteissa. Laitteisto integroidaan sunrisella jo olevaan Nokia NetAct(TM)-verkontukijärjestelmään, joka huolehtii verkonhallinnasta ja matkapuhelinpalveluista niin nykyisessä kuin kolmannen sukupolvenkin verkkolaiteympäristössä.
 
TDC Switzerland  kuuluu TDC Group -ryhmään, joka operoi matkapuhelinverkkoa sunrise-tuotemerkin alla. sunrise on ensimmäinen matkapuhelinoperaattori, joka aloitti toimintansa Sveitsin tietoliikennemarkkinoiden vapauduttua. Sunrisella on 1,17 miljoonaa matkapuhelintilaajaa.
 
Lisätietoja antaa:
Viestintäosasto
Nokia Networks
Puh. 07180 38711
sähköposti: nokia.networks@nokia.com
 
www.nokia.com