KEMIRA OSTAA ENEMMISTÖN AMERIKKALAISESTA VEDENPUHDISTUSKEMIKAALEJA VALMISTAVASTA KEMIRONISTA


 
Kemironin entinen pääomistaja ja perustaja, Lawrence Hjersted, jatkaa vähemmistöosakkaana ja yhtiön toimitusjohtajana.
 
- Yhdysvaltain vesikemikaalimarkkinat ovat maailman suurimmat, ja Kemironin liiketoiminnan kasvunäkymät ovat edelleen varsin myönteiset sekä rauta- että alumiinipohjaisissa saostuskemikaaleissa., arvioi Kemira Kemwaterin johtaja Lennart Johansson.
 
Kemiron Companies Inc. on Yhdysvaltojen suurin vedenpuhdistuskemikaalien tuottaja. Sillä on tarjota kunta- ja teollisuusasiakkailleen laaja valikoima rauta- ja alumiinipohjaisia kokonaisratkaisuja. Yhtiöllä on kaikkiaan14 tuotanto- ja jakeluyksikköä. Tuotantolaitokset Bartowissa (FL), Mojavessa (CA), Fontanassa (CA), St. Louis'ssa (MO), Rowley (Utah), Houstonissa (Texas), Gastoniassa (NC), Savannahissa (GA) ja Spokanessa (WA). Pääkonttori on Floridassa. Yhtiö perustettiin 1992.
 
Vedenpuhdistuskemikaalit ovat yksi Kemiran strategisista kasvualoista. Yhtiö on jo nyt yksi maailman johtavista kemiallisessa vedenpuhdistuksessa tarvittavien kokonaisratkaisujen toimittajista. Tuotteiden ohella yhtiöllä on tarjota asiakkailleen laajasti alan taitotietoa. Jatkossa Kemira laajentaa toimintaansa myös kemiallis-biologisiin puhdistusratkaisuihin.
 
Kemiran vedenpuhdistuskemikaalien liikevaihto oli vuonna 2002 noin 180 miljoonaa euroa. Kuluvan vuoden kuuden kuukauden liikevaihto oli 90 miljoonaa euroa, josta liikevoiton osuus oli 10 %. Ennen Kemironin ostoa Kemira vahvisti vesikemikaaliliiketoimintaansa ottamalla haltuunsa italialaisen Agecon vedenpuhdistuskemikaaliliiketoiminnan ja käynnistämällä tuotannon Venäjällä Pietarissa. Yhtiöllä on nyt vesikemiantehtaita 30 maassa.
 
Lisätietoja:
 
Kemira Oyj
Johtaja Lennart Johansson, Kemwater-yksikkö, Ruotsi, puh. +46-42-171 103
Viestintäjohtaja Timo Leppä, puh. 010 862 1700, gsm 050 301 6800
 
Kemiron Companies Inc.
Toimitusjohtaja Lawrence Hjersted, puh. +1-863-533-5990