Telenor selger Combellga og Comincom for en 19,5 prosent andel i Golden Telecom


Transaksjonen er avhengig av myndighetenes godkjenning i USA og Russland.  Transaksjonen er videre avhengig av finansielle resultatkrav for begge parter, samt godkjenning fra Golden Telecoms aksjonærer og styret i Telenor ASA. Det er forventet at transaksjonen formelt vil kunne gjennomføres innen utgangen av 2003.
 
Golden Telecom, Inc. er den største alternative leverandøren av tale-, data- og Internett-tjenester i Russland og de andre landene i Samveldet av uavhengige stater (SUS). Etter oppkjøpet av Sovintel i fjor har selskapet hatt en markedsandel på rundt 35 prosent i bedriftsmarkedet for tale- og data-kommunikasjon. I 2002 hadde selskapet en konsolidert omsetning på US$ 199 millioner i 2002.
 
Comincom-Combellga gruppen leverer tale- og bredbåndstjenester til bedriftsmarkedet og er i dag den tredje største aktøren i Moskva. Gruppen hadde en omsetning på US$ 85 millioner i 2002, en vekst på 32 prosent fra året før, og en EBITDA-margin på 33 prosent. Resultatet presentert av Comincoms ledelse for første 6 måneder i 2003 viser konsolidert omsetning på US$ 50 millioner og konsolidert EBITDA på US$ 18 millioner i samme periode.
 
- Dette er en utmerket avtale for Telenor. Vi er fornøyd med utviklingen i Comincom og Combellga. Med den konsolideringen som nå pågår i det russiske telemarkedet, utgjør en sammenslåing med Golden Telecom en solid plattform for videre utvikling. Ved å kombinere de to virksomhetene med Golden Telecom, skapes det en virksomhet som er større enn summen av enkeltselskapene. Vi skal være en strategisk eier i Golden Telecom og ta en aktiv rolle i styret, sier Jan Edvard Thygesen, konserndirektør i Telenor og administrerende direktør i Telenor Networks.
 
- Vi er veldig fornøyd med å lykkes med å inngå en avtale om å kjøpe slike sterke selskaper. Ved å slå sammen ressursene til Golden Telecom, Inc. og Comincom-Combellga, vil Golden Telecom, Inc. bli en klar leder på markedet for tale- og bredbåndstjenester for bedriftskunder i Russland og SUS, sier Alexander Vinogradov, administrerende direktør i Golden Telecom, Inc.
 
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
 
Telenor:
Dag Melgaard, Pressetalsmann , tel: (+47) 901 92 000
 
Golden Telecom, Inc.:
Anna Chin Ga Pin, Public Relations, tel.: (+7) 501 797 9300
Tom Adshead, Investor Relations, tel.: (+7) 501 797 9300