Ahold verkoopt Golden Gallon-winkels in Verenigde Staten


Zaandam, 25 augustus 2003 - Ahold heeft vandaag bekend gemaakt dat overeenstemming is bereikt over de verkoop van Golden Gallon, haar gemakswinkels voor brandstof en levensmiddelen in het zuidoosten van de V.S., aan The Pantry, Inc. voor een niet nader genoemd bedrag. Deze transactie is onderworpen aan goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en het vervullen van overige voorwaarden. De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2003 worden voltooid.
 
De verkoop van Golden Gallon is onderdeel van Ahold's strategie om de bedrijvenportfolio te herstructureren, teneinde zich te kunnen richten op haar kernactiviteiten in de levensmiddelenhandel.
 
De activa die zullen worden verkocht omvatten de Golden Gallon-activiteiten, het werkkapitaal en al het onroerend goed. Meer dan 1.000 medewerkers die werken in de winkels zullen overgaan naar The Pantry. Daarnaast heeft The Pantry de optie circa 70 personeelsleden die niet in de winkels werkzaam zijn, in dienst te nemen. Mochten deze laatste medewerkers niet naar The Pantry overgaan, dan zal Ahold de direct betrokkenen een outplacement traject aanbieden.
 
Ahold nam Golden Gallon in mei 2000 over. De keten van 138 winkels is geconcentreerd in de Chattanooga regio met uitlopers naar het zuiden tot Atlanta en naar het noorden tot het midden en oosten van Tennessee. De winkels zijn gevestigd langs de belangrijkste snelwegen en stedelijke gebieden. De niet-gecontroleerde netto omzet in 2002 bedroeg circa USD 375 miljoen.
 
The Pantry, met het hoofdkantoor in Sanford, North Carolina, is de op twee na grootste onafhankelijke keten van gemakswinkels in de Verenigde Staten. Het bedrijf is genoteerd aan de NASDAQ en beheert ongeveer 1.300 winkels in 10 staten in het zuidoosten van het land met een omzet in 2002 van circa USD 2,5 miljard.

Attachments

Golden Gallon