Nokia esittelee Mobile Entry Solutions -ratkaisun uusille kasvaville markkinoille


Nokia esittelee tänään New Delhissä ja Moskovassa strategiansa ja ratkaisunsa maailman matkapuhelinmarkkinoiden kasvun vauhdittamiseksi. Nokian tarjoaa uusia kiinnostavia matkapuhelinmalleja, verkkoratkaisuja ja liiketoimintamalleja, jotka tuovat langattomuuden edut uusille kuluttajille niissä maissa, joissa matkapuhelintiheys on pieni. 
 
Nokian arvioiden mukaan uusien kasvumarkkinoiden myötä matkapuhelinkäyttäjien määrä voi nousta jopa kahteen miljardiin vuonna 2008. Maailmassa on tällä hetkellä noin 1,2 miljardia matkapuhelinkäyttäjää.
 
"Uudet kasvavat markkinat ovat merkittävä tekijä langattoman viestinnän kasvulle lähivuosina", sanoi Nokian pääjohtaja Jorma Ollila Moskovan lehdistötilaisuudessa. "Vaikka ala on kasvanut nopeasti, matkapuhelinpalvelut tavoittavat nyt vain alle 20% maailman väestöstä, ja noin neljä miljardia ihmistä on kokonaan ilman puhelinpalveluja."
 
Matkapuhelinkäyttäjien määrän kasvu parantaa miljoonien ihmisten päivittäistä elämää. "Uskomme, että matkapuhelin on jatkossa ainoa puhelin yhä suuremmalle määrälle ihmisiä. Kiinteitä puhelinverkkoja aletaan täydentää ja korvata tehokkailla matkapuhelinverkoilla, jotka tarjoavat sekä puhe- että datapalveluita", Ollila sanoi.
 
Uusiin kasvaviin markkinoihin kuuluvat muun muassa Venäjä, Intia ja Etelä-Amerikka. Nokia uskoo matkapuhelinkäyttäjien määrän Venäjällä ylittävän 60 miljoonaa vuoteen 2008 mennessä, mikä tarkoittaa 200 %:n kasvua nykyisestä määrästä.
 
Nokia esitteli uusille markkinoille suunnitellut Nokia 1100- ja Nokia 2300  -puhelimet, sekä uusille markkinoille tarkoitetun kustannustehokkaan Nokia Connect GSM Solution -verkkoratkaisun. Uusissa puhelinmalleissa yhdistyvät helppokäyttöisyys, tyylikäs design, monipuoliset ominaisuudet ja edullinen hinta. Yhdessä verkkoratkaisun kanssa ne tukevat matkapuhelinpalvelujen laajentamista uusille markkinoille ja uusiin kuluttajaryhmiin.
 
Keskimääräinen tilaajalaskutus on uusilla kasvumarkkinoilla tyypillisesti alhainen, mikä on haaste operaattoreille. Menestymiseen tarvitaan uusia liiketoimintamalleja sekä kustannusten optimointia liiketoiminnan kaikilla osa-alueilla. Edullisilla puhelinmalleilla ja kustannustehokkailla verkkoratkaisuilla peruspalveluita voidaan tarjota jopa puolet pienemmillä kustannuksilla kuin perinteisesti. Tämä mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan jo noin 5 euron keskimääräisellä tilaajalaskutuksella kuukaudessa. 
 
Lisätietoja antaa:
Viestintäosasto
Nokia Networks
Puh. 07180 38195
sähköposti: nokia.networks@nokia.com
 
Nokia
Yhtymäviestintä
Puh. 07180 34900
 
www.nokia.fi 
www.nokia.com