Nokia 2300 -matkapuhelin esiteltiin uusille kasvumarkkinoille


Nokia esitteli tänään ensikäyttäjille suunnatun uuden Nokia 2300 -matkapuhelimen. Erityisesti Kiinan, Intian ja Venäjän kaltaisille uusille kasvumarkkinoille suunniteltu nuorekas uutuuspuhelin tuo iloa ja persoonallisuutta puhe- ja tekstiviestintään. Modernin tyylikkäässä ja muotoilultaan näyttävässä Nokia 2300 -puhelimessa on vaihdettavat Xpress-on(TM)-värikuoret, valmiiksi asennettuja melodisia soittoääniä, FM-radio ja pelejä.
 
GSM 900/1800 -verkoissa toimiva Nokia 2300 -puhelin esiteltiin samanaikaisesti Moskovassa ja New Delhissä pidetyissa tilaisuuksissa. Uutuusmallin myynnin arvioidaan alkavan Aasiassa vuoden 2003 viimeisellä neljänneksellä ja Euroopan, Afrikan ja Lähi-idän alueella vuoden 2004 ensimmäisellä neljänneksellä.
 
"Tavoitteenamme on laajentaa  matkapuhelinmarkkinoita tarjoamalla ensikäyttäjille suunnattuja innovatiivisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat kohtuuhintaiset yhteydet maissa, joissa matkapuhelintiheys on suhteellisen pieni", sanoi Nokia Mobile Phonesin Mobile Entry Products -liiketoimintayksikön tuotemarkkinoinnista ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Juha Pinomaa. "Nokia 2300 -puhelin on erinomainen esimerkki ensimmäistä matkapuhelintaan hankkiville käyttäjille suunnitellusta houkuttelevasta ja edullisesta tuotteesta. Teemme myös yhteistyötä operaattoreiden kanssa voidaksemme tarjota uusille kasvumarkkinoille kannattavia ja kohtuuhintaisia ääni- ja viestipalveluita."
 
Nokia 2300 -puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat herätyskello, laskin, FM-radio, kolme peliä ja sisäänrakennettu kaiutin. Myyntipakettiin sisältyy kannettava hands free -laite, jossa on kaksi kuuloketta. Sen avulla käyttäjä voi kuunnella radiota tai soittaa puheluita vaivattomasti liikkeellä ollessaan. Puhelimen nelisuuntainen Naviä-näppäin mahdollistaa viestien kirjoittamisen ja pelaamisen helposti ja nopeasti. Näppäimen painallus oikealle toimii pikavalintana, jolla käyttäjä pääsee nopeasti käsiksi haluamiinsa toimintoihin.
 
Trendikäs uutuuspuhelin tarjoaa käyttäjälle lukuisia mahdollisuuksia yksilöidä puhelimensa. Käyttäjä voi muokata puhelimensa mielialaansa ja tyyliinsä sopivaksi vaihdettavilla Xpress-on(TM)-värikuorilla, joita saa lisävarusteina. Nokia 2300 -puhelimen melodiset soittoäänet tuovat uusimmat matkapuhelintrendit nyt myös ensikäyttäjille suunnattujen puhelinten valikoimaan. Käyttäjä voi myös tilata puhelimeensa tyylikkäitä piirroskuvia.
 
Nokia 2300 -puhelimen avulla käyttäjän on entistä helpompaa seurata matkapuhelimensa käyttöä.
Puhelimessa on puhelun keston näyttävä ajastin sekä tekstiviestilaskuri, joka seuraa lähetettyjen tai vastaanotettujen tekstiviestien määrää. Muita viestitoimintoja ovat ketjutetut tekstiviestit, kuvaviestit ja tekstiviesti-chat. Nokia 2300 -puhelin on Nokian ensimmäinen matkapuhelinmalli, joka antaa käyttäjälle mahdollisuuden suodattaa pois ei-toivotuista numeroista saapuvat viestit.
 
Uutuuspuhelin painaa 92 grammaa, ja sen puheaika on jopa 4,5 tuntia ja valmiusaika jopa 400 tuntia.
 
Nokia 2300 -puhelin tukee Advanced Multirate* (AMR) -puhekoodekkia, jonka ansiosta operaattorit voivat tarjota laadukkaita puhepalveluita kustannustehokkaasti. AMR on yksi neljästä GSM-teknologiaan kehitetystä puhekoodekista. Siinä yhdistyvät Enhanced Full Rate (EFR)- ja Half Rage (HR) -koodekkien edut, ja se parantaa samanaikaisesti paitsi puheen laatua myös verkon kapasiteettia välittää puheluja.
 
Lisätietoja:
 
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh: 07180 45667
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
 
Nokia
Viestintä
Puh: 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.com
www.nokia.fi