Nokia 1100 -puhelin vie langattoman viestinnän uusille markkinoille


Nokia esitteli tänään uusille matkapuhelinkäyttäjille suunnatun Nokia 1100 -puhelimen. Edullisessa, luotettavassa ja helppokäyttöisessä uutuuspuhelimessa on kätevät ääni- ja viestitoiminnot. Erityisesti Euroopan, Afrikan ja Lähi-idän sekä Aasian ja Tyynenmeren uusille kasvumarkkinoille, kuten Venäjälle, Intiaan ja Kiinaan, suunnitellun puhelimen on määrä tulla myyntiin vuoden viimeisellä neljänneksellä. Samanaikaisesti Moskovassa ja New Delhissä esitelty Nokia 1100 -puhelin toimii GSM 900/1800 -verkoissa.
 
"Strategianamme on laajentaa langattoman viestinnän markkinoita ja tuoda langattomuuden hyödyt uusille markkinoille. Nokia on sitoutunut kehittämään uusille matkapuhelinten käyttäjille luotettavia, helppokäyttöisiä ja edullisia tuotteita, joista Nokia 1100 -puhelin on hyvä esimerkki. Muiden Nokian tuotteiden tavoin Nokia 1100 -puhelimessa on kattavat toiminnot ja nykyaikainen muotoilu, ja se tarjoaa Nokian maineikasta laatua ja luotettavuutta", sanoo Nokia Mobile Phonesin Mobile Entry Products -liiketoimintayksikön johtaja Bengt-Åke Gyllenberg.
 
Pieni, 93 grammaa painava uutuuspuhelin mahtuu mukavasti taskuun tai käsilaukkuun. Sen kyljet on tehty liukumista estävistä materiaaleista, jotta käyttäjän ote pitää ja pöly ja sade eivät pääsisi aiheuttamaan puhelimelle vahinkoa. Puhelimessa on korkearesoluutioinen 96x65 pikselin mustavalkonäyttö, joka näyttää jopa neljä riviä kerrallaan käyttäjän valitsemasta kirjasinkoosta riippuen. Helppokäyttöisessä näppäimistössä on puolestaan suuret painikkeet, kaksisuuntainen nuolinäppäin sekä NaviTM-näppäin. Nokia 1100 -puhelimessa on myös ajanotto- ja herätyskello, taskulamppu, värinähälytys ja kaksi sisäänrakennettua peliä. Puhelimen pitkään kestävällä akulla puheaika on kahdesta tunnista neljään ja puoleen tuntiin ja valmiusaika jopa 400 tuntia.
 
Puhelimen viestitoimintojen käyttäminen on nopeaa ja helppoa ennakoivan tekstinsyötön ja pikavalintojen ansiosta. Puhelimeen voi luoda jakelulistoja, joiden avulla saman viestin voi lähettää samanaikaisesti usealle vastaanottajalle.
 
Uutuuspuhelimessa on myös monipuoliset personointimahdollisuudet. Käyttäjät voivat muokata puhelintaan vaihdettavilla Xpress-on(TM)-värikuorilla, soittoäänillä, taustakuvilla ja piirrosviesteillä.
 
Nokia 1100 -puhelin tukee Advanced Multirate* (AMR) -puhekoodekkia, jonka ansiosta operaattorit voivat tarjota laadukkaita puhepalveluita kustannustehokkaasti. AMR on yksi neljästä GSM-teknologiaan kehitetystä puhekoodekista. Siinä yhdistyvät Enhanced Full Rate (EFR)- ja Half Rage (HR) -koodekkien edut, ja se parantaa samanaikaisesti paitsi puheen laatua myös verkon kapasiteettia välittää puheluja. Nokia tekee yhteistyötä operaattoreiden kanssa keskeisillä uusilla markkinoilla tarjotakseen kannattavia ja edullisia ratkaisuja ääni- ja viestipalvelujen tuottamiseen.
 
Lisätietoja:
 
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh: 07180 45667
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
 
Nokia
Viestintä
Puh: 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.com
www.nokia.fi
 
Lehdistökäyttöön tarkoitettuja kuvia Nokia 1100 -puhelimesta on osoitteessa www.nokia.com/press
 
*AMR on riippuvainen operaattoreiden verkkoasetuksista.