Nokia ja Psion ostamassa Motorolan osuutta Symbianista


Nokia, Psion ja Motorola ovat aloittaneet toimenpiteet Motorolan Symbian-osakkeiden siirtämiseksi Nokialle ja Psionille. Symbian on riippumaton ohjelmistoyritys, joka kehittää ja lisensoi Symbian OS -käyttöjärjestelmää.
 
Kaupan toteutuessa Nokia arvioi omistusosuutensa Symbianista nousevan nykyisestä, noin 19 prosentista, noin 32 prosenttiin ja Psionin omistusosuuden nousevan noin 31 prosenttiin. Osakkeiden myynti ei vaikuta Motorolan nykyiseen lisenssisopimukseen Symbianin kanssa.
 
"Investointi on osoitus Nokian sitoutumisesta Symbianiin. Symbian on vahva, riippumaton  ohjelmistoratkaisuja lisensoiva yritys, ja sen kehitys on ollut vakaata älypuhelinten edetessä kohti massamarkkinoita. Symbian on osoittanut pystyvänsä täyttämään lisensointiasiakkaidensa erilaiset tarpeet ja tarjoamaan optimoidun käyttöjärjestelmän toiminnoiltaan monipuolisiin älypuhelimiin", Nokia Mobile Softwaren johtaja Pertti Korhonen totesi.
 
"Motorola jatkaa lisensointiasiakkaana ja tukee Symbian OS -käyttöjärjestelmää asiakasryhmiemme tarpeisiin räätälöidyissä tuotteissa, kuten 3G-laitteissamme. Ohjelmistoympäristössä keskitymme ensisijaisesti Java-teknologiaan, jota myös Symbian tukee. Uskomme, että Java-teknologiaa tukevat laitteet tarjoavat asiakkaillemme parhaan käyttökokemuksen ja tavan erottua", sanoi johtaja Scott Durchslag Motorola Personal Communications Sector -liikeyksiköstä.
 
Nokia ja muut alan johtavat yritykset perustivat Symbianin vuonna 1998. Symbian OS -käyttöjärjestelmä on otettu laajasti käyttöön langatonta tiedonsiirtoa tukevissa laitteissa. Myös Nokian eri matkapuhelinvalmistajille lisensoima Series 60 -ohjelmistoalusta perustuu Symbian OS -käyttöjärjestelmään. Panasonic, Samsung, Sendo, Siemens ja Nokia Mobile Phones ovat hankkineet lisenssit sekä Series 60 -ohjelmistoalustaan että Symbian OS -käyttöjärjestelmäään.
 
Suunniteltu kauppa edellyttää Saksan kilpailuviraston (Bundeskartellamt) hyväksyntää ja on riippuvainen Symbianin muiden osakkeenomistajien etuosto-oikeudesta. Nokian, Psionin ja Motorolan aloittaman prosessin arvioidaan valmistuvan lähiviikkojen kuluessa. Kauppahinta perustuu Symbianin kokonaisarvoon, joka on 300 miljoonaa puntaa (noin EUR 427 milj.) 
 
Lisätietoja (lehdistökyselyt):
 
Nokia Mobile Software
Viestintä
Puh: 07180 45667
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
 
Nokia
Viestintä
Puh: 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi
www.nokia.com