Monipuolinen Nokia Mediamaster 260 tarjoaa uusia tapoja nauttia digitaalisesta sisällöstä


Nokia on julkistanut Nokia Mediamaster 260 digitaalitelevisiovastaanottimen, josta on versiot sekä satelliittilähetysten että maanpäällisten lähetysten vastaanottoon. Nokia Mediamaster 260 vastaanottimet tarjoavat uusia tapoja nauttia digitaalisesta televisiosta, radiosta ja henkilökohtaisista kuvista.  Vastaanottimien avulla katsottava televisio-ohjelma voidaan pysäyttää hetkeksi ja lähetyksiä voi myös tallentaa laitteen kovalevylle. Lisäksi Nokia Mediamaster 260 vastaanottimiin voi langattomasti lähettää millä tahansa Bluetooth 1.1. version kamerapuhelimella otettuja kuvia ja katsella niitä television kuvaruudulta sekä tallentaa laitteeseen myöhempää käyttöä varten.
 
"Nokia Mediamaster 260 -vastaanottimet toimivat digitaalisen kodin keskipisteenä tuomalla uusia tapoja henkilökohtaisten kuvien, suosikkitelevisio-ohjelmien ja muun digitaalisen sisällön jakamiseen ja siitä nauttimiseen omalla kotisohvalla.  Vastaanottimet yhdistävät tyylikkään muotoilun, laadun ja helppokäyttöisyyden", Nokia Home Communications -yksikön myynti- ja markkinointijohtaja Jukka Tiitu sanoo.
 
Vastaanottimien digitaalinen kovalevytallennin toimii perinteisen videonauhurin tapaan, mutta ilman videonauhaa. Tallennin sisältää monia edistyksellisiä toimintoja, käyttäjä voi esimerkiksi puhelun tai muun häiriön ajaksi pysäyttää televisio-ohjelman ja jatkaa ohjelman katsomista myöhemmin samasta kohtaa. Vastaanottimiin sisäänrakennettu 80 gigatavun kovalevy pystyy tallentamaan yli 40 tuntia digitaalista ohjelmaa, mikä vapauttaa katsojat katsomaan ohjelmia silloin kuin heille parhaiten sopii.
 
Käyttäjä voi Mediamaster 260 -vastaanottimen avulla näyttää kamerapuhelimella otettuja kuvia television ruudulla sekä tallentaa yli 3 000 kuvaa niille luotuihin kansioihin. Kuvia voi katsella televisioruudulta myös diaesityksinä. Digitaaliset kuvat on mahdollista siirtää Mediamaster 260-vastaanotttimeen millä tahansa Bluetooth-yhteyttä tukevalla kamerapuhelimella, kuten Nokia 3650-, Nokia 6600- ja Nokia 7650 -matkapuhelimilla.
 
Digital Video Broadcast (DVB) -standardeihin perustuvat Nokia Mediamaster 260 -vastaanottimet mahdollistavat kaikkien saatavilla olevien maksuttomien digitaalisten televisio- ja radiolähetysten vastaanottamisen. Mediamaster 260 S -vastaanottimen avulla voi lisäksi katsoa erikseen tilattavia maksutelevisiokanavia, joita varten laitteessa on liitäntäpaikka salauksenpurkumoduulille sekä sisäänrakennettu Conax-salauksenpurkujärjestelmä.
 
Pienikokoiset ja tyylikkäät Nokia Mediamaster 260 -vastaanottimet on suunniteltu kotiympäristöön sopiviksi. Laitteiden kuori on titaaninharmaa ja painikkeet ovat metallinväriset.
 
Päivitetyn Nokia Navi(TM) Bar -kuvaruutuvalikon ja elektronisen ohjelmaoppaan (EPG) ansiosta Mediamaster 260 -vastaanottimet ovat helppokäyttöisiä ja navigointi television, kuva-albumien ja nauhattoman tallennuksen välillä on nopeaa.  Kanavien etsintää yksinkertaistaa se, että käyttäjä voi luoda jopa kahdeksan henkilökohtaista suosikkilistaa satojen kanavien valikoimasta. Mediamaster 260 -vastaanottimissa on myös Nokian suosituimpia koko perheen pelejä, kuten Snake, Tic-Tac-Toe ja Card Deck.
 
Nokia Mediamaster 260 -vastaanottimet tukevat Dolby(TM)Digital -äänentoistoa (sisältävät digitaalisen äänen ulostuloliitännän) ja laajakuvaformaattia.
 
Nokia Mediamaster 260 S on saatavilla Euroopassa vuoden 2003 kolmannella vuosineljänneksellä ja Nokia Mediamaster 260 T neljännellä vuosineljänneksellä.
 
Bluetooth on Bluetooth SIG, Inc.:in rekisteröity tuotemerkki.
 
Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja luotettavat ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, kiinteiden ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.
 
Lisätietoja antaa:
Piritta Luoto
Viestintäpäällikkö, Nokia Home Communications
Puh: 07180 36609
sähköposti: Piritta.Luoto@nokia.com
 
Nokia
Yhtymäviestintä
Puh. 07180 34900
sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.com
www.nokia.fi
 
Kuvia Nokia Mediamaster 260 -tuotteista on  saatavissa osoitteesta:  www.nokia.com/press.