Telenor Mobil øker GSM-dekningen langs kysten


Telenor Mobil har kartlagt bruken av NMT-450 langs norskekysten sammen med fiskeriorganisasjoner og en rekke kunder og  kystkommuner. Med den planlagte utvidelsen av GSM-dekningen, vil Telenor Mobil kompensere store deler av mobildekningen langs norskekysten fra Kristiansand til Kirkenes som forsvinner ved nedleggingen av NMT-450.
 
- Vi vil investere flere titalls millioner kroner innen utgangen av 2004.  Dette vil gi GSM-dekning på nesten samtlige fiskefelt langs norskekysten. Som hovedregel dobler vi rekkevidden slik at det blir generell GSM-dekning hele 60-70 km fra land. Ikke minst vil datahastigheten øke betraktelig, noe som er avgjørende blant annet for fiskeflåten, sier administrerende direktør i Telenor Mobil, Ingvild Myhre.
 
Enkelte  steder vil GSM-dekningen økes til hele 120 km fra land. På grunn av jordens krumning, bør man imidlertid så langt til havs ha høyt plasserte maritime antenner på båtene for å kunne motta signaler. 
 
Slik utvidet dekning (extended cell)  vil også bli etablert på enkelte basestasjoner i fjellheimen, blant annet  mellom  Hardangervidda og Haukeli. Arbeidet skal være sluttført i god tid før 31. desember 2004. 
 
- I tillegg til å øke rekkevidden på eksisterende basestasjoner, vil vi også etablere en rekke nye dekningsstasjoner langs kysten.  Arbeidet med å utvide dekningen er allerede i gang etter en vellykket testperiode både i Kristiansand og deler av Vestfjorden i Nordland, sier Ingvild Myhre.
 
Selv om GSM-dekningen utvides kraftig langs kysten, er det viktig å understreke at mobilnettet ikke er et nødsamband.  VHF tjenesten er, og skal fortsatt være, bærebjelken i alle nødsamband til sjøs både for fritidsbåter og kommersiell båttrafikk.
 
 
For ytterligere informasjon:
Dekningsdirektør i Telenor Mobil, Bjørn Amundsen, tlf. 900 21 000
Informasjonssjef  i Telenor Mobil, Sigurd Sandvin  tlf. 905 21 100