Teknologisk samarbeid mellom Orkla Media, A-pressen og Telenor


Samarbeidet med Telenor omfatter utvikling av SMS- og MMS-tjenester, betalingsløsninger på mobiltelefon, utvikling av WAP-portal for Zett og lokalavisene, samt video- og streamingtjenester. Avtalen innebærer også en kartlegging av mulige samarbeidsområder innen hosting-, nettverks- og datatjenester.
 
"Avtalen er et viktig bidrag i den partnerskapsstrategien vi har innenfor Internet, WAP- og andre mobile tjenester," sier konserndirektør i A-pressen, Jon Espen Lohne.
 
"Telenor sitter på kompetanse og teknologi som vi ikke har. Alternativet til et tett samarbeid med Telenor, er  å bygge opp et tungt teknisk miljø i Zett eller avisorganisasjonene. Vi ønsker heller en  partner vi kan jobbe tett sammen med, slik som Telenor," sier direktør for nye medier i Orkla Media, Jan M. Moberg.
 
"Samarbeidet mellom mediehusene og Telenor åpner for spennende forretnings- og tjenesteutvikling sammen med ledende mediehus i Norge. Det er også viktig for oss at denne avtalen er med på å bygge opp under allerede eksisterende rammeavtale og aktiviteter  mellom A-pressen og Telenor," sier administrerende direktør i Telenor Norge, Morten Karlsen Sørby.
 
 
For ytterligere informasjon kontakt:
Jan M. Moberg, direktør for nye medier, Orkla Media: 916 27 882
Jon Espen Lohne, konserndirekør, A-pressen: 415 65 554
Arne Cartridge, kommunikasjonsdirektør, Telenor Norge: 479 00 900