Idretten går nye veier med støtte fra Telenor-fondet


Over hundre ideer kom inn til Telenor-fondet. Flere av disse vil få penger til tiltak som ved hjelp av ny teknologi forenkler og utvikler idrettslagets aktiviteter og organisering. Telenor-fondet inngår i en treårig samarbeidsavtale mellom Telenor og Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite (NIF). Avtalen har som mål å styrke og videreutvikle ungdomsidretten i Norge.

De første første midlene fra Telenor-fondet ble delt ut til tre idrettslag i Oslo-området under avslutningen av Telenor-uken på Fornebu. Manglerud, Star, IL Heming og Bærums Verk får støtte på 15 000 kr. hver til utvikling av nye aktiviteter. Ved vurderingen av søknadene er det lagt spesiell vekt på å støtte prosjekter som tar i bruk ny teknologi for å fremme utviklingen av det enkelte idrettslag.

Ishockeyklubben Manglerud Star i Oslo får støtte til utvikling av et trådløst kommunikasjonsutstyr for gruppetrening av målvakter, noe som vil effektivisere målvaktstreningen. IL Heming IL i Oslo får støtte til å etablere en helautomatisk internettbasert værstasjon på Frognerseteren som i vinterhalvåret vil formidle ferske værdata hver annen time. Langrenn- og skiskyttergruppa i Bærums Verk får støtte til å gjøre teknikktrening av ungdom tilgjengelig via Internett.
 
I tillegg fikk fem andre klubber støtte fra Telenorfondet ved denne tildelingen: IL Ilar, Finmark, (friidrett), Ålesund Roklubb, IL Skjalg, Rogaland (friidrett), Eiker-Kvikk, Buskerud (langrenn) og Geilo IL, Buskerud (Langrenn/skiskyting).
 
Alle idrettslag og grupper tilsluttet Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite har kunnet søke om støtte fra Telenor-fondet. I alt hadde rundt hundre lag søkt om støtte fra fondet som i år er på 300 000 kroner. I november i år er det ny søknadsfrist for tildeling av midler fra Telenor-fondet. Det vil bli tildelt midler fra fondet også i 2004 og 2005.

"Telenor-fondet har som mål å utvikle ungdomsidretten gjennom systematisk bruk av teknologi. Med støtte fra Telenorfondet skal ungdom selv få mulighet til å igangsette tiltak og få prøvd ut egne ideer. Vi håper dette vil bidra til at flere klubber etablerer og videreutvikler attraktive aktivitetstilbud for ungdom," sa Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas under utdelingen av midler fra Telenor-fondet.

"Telenor har i flere år vært en aktiv samarbeidspartner for norsk idrett bla som hovedsponsor for Norsk Friidrettsforbund og en rekke toppidrettsutøvere knyttet til forbundet. Gjennom Telenorfondet ønsker vi sammen med Telenor å videreutvikle ungdomsidretten gjennom bruk av moderne teknologi og kommunikasjonsløsninger," sa generalsekretær Ivar Egeberg under utdelingen.