Nokian pääjohtaja Jorma Ollila: Kestävä kehitys luo perustan taloudelliselle kasvulle


Nokian pääjohtaja Jorma Ollila korosti langattoman viestinnän tärkeää roolia kestävässä kehityksessä ja ympäristövastuussa puhuessaan Suomen WWF:n, Kestävän kehityksen toimikunnan ja ulkoasiainministeriön järjestämässä seminaarissa tänään Säätytalolla. Ollila painotti langattoman teollisuudenalan yritysten vastuuta ympäristökysymyksissä, talouskasvun edistämisessä, sosiaalisten verkostojen rakentamisessa ja tiedonsaannin helpottamisessa.
 
"Langattomuus on muuttanut ihmisten elämää merkittävästi. Maailmassa on tällä hetkellä yli 1,2 miljardia matkapuhelinkäyttäjää ja enemmän matkapuhelimia kuin kiinteän verkon puhelimia," Ollila totesi. "Lähivuosina matkapuhelimet tarjoavat edullisen pääsyn viestintäverkkoihin niille sadoille miljoonille ihmisille, joilla ei tällä hetkellä ole minkäänlaisia puhelinpalveluita."
 
Uudet teknologiat poistavat liiketoiminnan esteitä eri talousjärjestelmien ja ihmisten väliltä, ne lisäävät liiketoiminnan tehokkuutta ja luovat lisäarvoa. Ne myös lisäävät sekä taloudellista että yhteiskunnallista toimintaa.
 
Ollila kannusti yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja huolehtimaan tuotteidensa ja tuotantoprosessiensa ympäristövaikutuksista. "Toimimalla vastuullisesti yritykset voivat vaikuttaa merkittävästi kestävään kehitykseen ja rakentaa samalla vahvan perustan taloudelliselle kasvulle," Ollila totesi.
 
Langaton viestintä lisää ekotehokkuutta ja mahdollistaa tuottavamman liiketoiminnan, jossa käytetään vähemmän valmistusmateriaaleja ja energiaa. Kuitenkin langattoman viestinnän tuomat kaupalliset edut ovat pieniä verrattuna kaikkeen siihen, miten langaton viestintä voi laajemmin muuttaa yhteiskuntaamme positiivisesti.
 
Langattomien teknologioiden edut eivät pelkästään hyödytä kehittyviä maita, joissa niiden hyödyntäminen on osoittautunut merkittäväksi taloudellisen kasvun ja kilpailukyvyn vauhdittajaksi kehitysmaissa. Uusia langattomia teknologioita käytetään kaikkialla maailmassa elämänlaadun parantamiseen ja ihmisten hyvinvoinnin tukemiseen.
 
"Langattomat teknologiat voivat tarjota edullisen pääsyn viestintäverkkoihin ja ne mahdollistavat palvelut huomattavasti kiinteää puhelinlinjaa edullisemmin," Ollila totesi. "On välttämätöntä, että kehittyvät ja kehittyneet maat sekä koko teollisuudenalamme osallistuvat yhdessä digitaaliseen sillanrakennukseen, joka mahdollistaa kaikkien osallistumisen maailmanlaajuiseen tietoyhteiskuntaan".
 
Jorma Ollilan koko puhe englanninkielisenä löytyy osoitteesta
 
Nokian ja Kansainvälisen WWF:n yhteistyö
Kesäkuussa 2003 Nokia ja kansainvälinen WWF allekirjoittivat sopimuksen sidosryhmäkeskustelujen sekä Nokian työntekijöille suunnatun uuden ympäristökoulutuksen käynnistämisestä maailmanlaajuisesti. Nokia ja WWF järjestävät yhteistyössä Nokian työntekijöille ympäristökoulutusta sekä edistävät aktiivista keskustelua ympäristöasioista. http://press.nokia.fi/PR/200306/908287_4.html
 
Lisätietoja antaa:
Nokia
Yhtymäviestintä
Puh. 07180 34900
Faksi: 07180 38226
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.com
www.nokia.fi