Nokia 6600 -älypuhelimen toimitukset alkavat


Monipuoliseen langattomaan viestintään suunnitellun Nokia 6600 -puhelimen toimitukset ovat alkaneet. Edistyksellisten yrityskäyttöön suunnattujen toimintojen ja kehittyneiden kuvaviestintäominaisuuksien lisäksi Nokia 6600 -puhelimeen on Euroopassa saatavilla täydentäviä lisäominaisuuksia. Näihin kuuluvat muun muassa HTML-selain sekä mahdollisuus tallentaa kuvia Internetiin matkapuhelimen välityksellä ja tilata niistä myöhemmin kätevästi paperitulosteet tai tulostaa kuvia puhelimesta Bluetooth-yhteyden kautta.
 
Uutuuspuhelimen yhteydessä Nokia esittelee myös Try&Buy-konseptin. Kuluttajat ja yritykset saavat kokeiltavakseen valikoiman uusia sovelluksia, jotka ovat mukana puhelimen myyntipaketissa erillisellä 32 megatavun muistikortilla. Ostaja voi kokeilla sovelluksia kolme kertaa ja päättää sen jälkeen hankkiiko sovelluksen jatkuvaan käyttöönsä. Sovelluksia voi ostaa osoitteesta www.softwaremarket.nokia.com.
 
Try and buy -sovellukset
 
Nokia 6600 -kolmitaajuuspuhelimeen (GSM 900/1800/1900) on saatavilla WorldMate-sovellus, joka soveltuu erinomaisesti paljon matkustaville ihmisille. Sen avulla käyttäjä voi verrata kotikaupunkinsa aikaa neljään muuhun 1000 kaupungin valikoimasta valittavaan aikaan. Sovelluksella voi muuntaa summia kolmelle eri valuutalle yhtäaikaisesti tai hakea ajantasaiset valuuttakurssit. Sillä voi myös tilata viiden päivän sääennusteet yli 250 kaupungille maailmanlaajuisesti tai etsiä kaupunkien sijainnit sovellukseen kuuluvalta maailmankartalta.
 
Liikkuville ammattilaisille soveltuu Quickword-sovellus, jonka avulla Nokia 6600 -puhelimeen infrapuna- tai Bluetooth-yhteyden kautta lähetettyjä Microsoft Word(TM) -dokumentteja voi lukea puhelimen kirkkaalta värinäytöltä. Dokumenttien ja muiden multimediatiedostojen hallintaan on saatavilla ZipMan-sovellus, jolla voi pakata yhteen useita eri tiedostoja. Näin tiedostot vievät vähemmän tilaa tallennettaessa tai lähetettäessä eteenpäin MMS-viestinä, sähköpostin liitteenä tai Bluetooth- tai infrapunayhteyden kautta. ZipMan-sovelluksella käyttäjä voi myös avata ja katsella Nokia 6600 -puhelimeen lähetettyjä pakattuja tiedostoja.
 
Wayfinder Mobile MapGuide -sovellus tuo navigaatiotoiminnon Nokia 6600 -puhelimeen. Sovellus toimii sekä manuaalisesti että reaaliaikaisesti erikseen saatavassa GPS-laitteessa. Sovellus tarjoaa puhelimen käyttäjälle kartan ja opastusta ääniohjein reitin valinnassa lukuisissa Euroopan kaupungeissa. Muistikortilla mukana oleva Pinball-peli tuo hauskuutta puhelimen käyttöön.
 
Nokia 6600 -puhelimen edistyksellisiä kuvaviestintätoimintoja täydentää VideoStudio M-style -sovellus, joka tarjoaa työkaluja kamerapuhelimella kuvattujen videoleikkeiden muokkaukseen. Käyttäjä voi esimerkiksi yhdistellä useita videoleikkeita yhdeksi kokonaisuudeksi ja yhdistää tähän myös erilaisia ääniä. Photographer-sovellus tuo kuvien muokkaamiseen lisätehosteita: sovelluksen avulla onnistuvat vaikkapa panorama- tai peilikuvat ja hauskasti naamioidut kuvat.
 
Nokia 6600 -puhelimen ostaja saa Euroopan ja Afrikan alueella käyttöönsä myös CNNlive-uutispalvelun, joka tarjoaa ajankohtaiset uutisotsikot, artikkeleita ja valokuvia ympäri maailman. Palvelua voi kokeilla ilmaiseksi kaksi  viikkoa, minkä jälkeen käyttäjä voi tilata palvelun kuukausisopimuksella.
 
Maksuttomat lisäsovellukset
 
Muistikortilla olevien Try and Buy -sovellusten lisäksi Euroopan ja Afrikan alueen myyntipakettiin kuuluu kolme lisäsovellusta. Opera HTML-selain, joka on nyt ensimmäistä kertaa saatavilla Series 60 -ohjelmistoalustaa käyttävään puhelimeen, näyttää Internet-sivut samankaltaisesti kuin tietokoneelta katsottuna. Kodak Pictures -sovelluksen avulla käyttäjä voi siirtää kuvia Nokia 6600 -puhelimestaan langattomaan Kodak Pictures -kuva-albumiin. Sovelluksen käyttäjä voi tallentaa ilmaiseksi jopa 5 megatavun verran kuvia webbigalleriaan, jota voi käyttää Nokia 6600 -puhelimella tai yhteensopivan tietokoneen kautta. Galleriasta käyttäjä voi kätevästi tilata paperitulosteet kuvistaan tai jakaa kuvia sähköisesti perheen ja ystävien kesken. HP:n tulostussovelluksen avulla voidaan tulostaa erilaista sisältöä, kuten kuvia, sähköpostiviestejä, yhteystietolistoja, kalenterimerkintöjä ja muistiinpanoja suoraan Bluetooth Basic Print Profile (BPP) -profiilia tukevaan tulostimeen.
 
Nokia 6600 -puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat:

  • VGA-kamera, jolla voi ottaa still-kuvia kaksinkertaisella zoom-toiminteella ja nauhoittaa videokuvaa
  • Korkealaatuinen 65 536 värin näyttö
  • Videokuvan suoratoisto sekä Realvideo- että 3GPP-muodossa
  • Edistykselliset sovellukset henkilökohtaiseen tiedonhallintaan (kalenteri, puhelinmuistio, tehtävälista, muistikirjasovellus)
  • Suojattu sähköpostiyhteys GSM-, HSCSD- ja GPRS-verkkojen kautta (SSL-teknologia)
  • Infrapuna- ja Bluetooth-yhteys
  • Java MIDP 2.0
  • Wallet-sovellus
  • OMA Digital Rights Management (digitaalisia tekijänoikeuksia koskeva spesifikaatio 1.0 )
  • XHTML-selain
  • Sisäänrakennettu kaiutin
 
Euroopan ja Afrikan alueella Nokia 6600 -puhelimen vakiovärit ovat vaaleanharmaa ja vaaleanpunainen. Puhelin painaa 125 grammaa ja sen tilavuus on 113 cm3. Uutuusmallin puheaika on jopa 4 tuntia ja valmiusaika jopa 10 päivää.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 45667
 
Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi
 
Lehdistökäyttöön tarkoitettuja kuvia Nokia 6600 -puhelimesta on osoitteessa: www.nokia.com/press
Puhelimen tarkka tuoteseloste löytyy osoitteesta: www.nokia.com/phones/6600
 
*Sovellusten valikoima ja määrä saattaa vaihdella myyntialueesta ja jälleenmyyntikanavista riippuen.
 
** TCP/IP on standardoitu Internetin tietoliikenteen protokolla, joka mahdollistaa luotettavan tiedonsiirron. Ominaisuus on verkosta riippuvainen.