Amer-yhtymän kuntolaiteliiketoiminta ostaa ClubComin ja Cardio Theaterin


Amer-yhtymään kuuluva Precor Inc. vahvistaa asemaansa fitness-markkinoilla ostamalla ClubComin, joka tarjoaa kuntosaleille video- ja audioviihdepalveluja. Samalla Precor ostaa ClubComin kuvan- ja äänentoistolaitteita tarjoavan yksikön, Cardio Theaterin. Kauppahinta on 22 milj. Yhdysvaltain dollaria.

ClubCom tarjoaa kuntosaleille räätälöityjä televisio- ja musiikkiviihdepalveluja, lähetysverkon sekä ohjelmistot ja välineet ohjelmien muokkaamiseen. Cardio Theater puolestaan on Yhdysvaltojen johtava kuvan- ja äänentoistolaitteiden ja -järjestelmien toimittaja kuntosaleille. Yrityskauppa ei sisällä ClubComin mainosmyyntiä.

ClubComin teknologia-alusta tukee Precorin kasvua kuntolaitteiden kokonaistoimittajana ja täydentävien palvelujen tarjoajana. ClubComin ja Cardio Theaterin vuosittainen liikevaihto on noin 15 milj. dollaria, josta valtaosa on Cardio Theaterin myyntiä. Cardio Theaterin toiminta on kannattavaa, kun taas ClubCom on vielä kustannuksia aiheuttavassa kehitysvaiheessa. ClubComin ja Cardio Theaterin palveluksessa on 67 henkilöä. ClubCom sijaitsee Pittsburghissa, USA:ssa.

ClubComin osto on jatkoa Precorin aikaisemmin ilmoittamalle yrityskaupalle, jossa Precor täydensi tuotevalikoimaansa ostamalla voimaharjoitteluvälineitä tarjoavan Fitness Products Internationalin (FPI). FPI:n päätuotemerkki on Icarian. Kuntosalimarkkinat keskittyvät ja kuntosaliketjut haluavat tiiviimpää yhteistyötä kuntolaitevalmistajien kanssa, jotka tarjoavat kattavan valikoiman tuotteita ja palveluja. Precorin tarjontaa täydentävät lisäksi kuntosaleille tarjottavat rahoitusratkaisut.

Precorin toiminta-ajatuksena on tarjota korkealaatuisia, teknisesti edistyksellisiä kuntolaitteita sekä kuntosali- että kotikäyttöön. Tuotevalikoimaan kuuluvat aerobiset kuntolaitteet, venyttelylaitteet ja voimaharjoittelulaitteet. Precor on maailman johtava elliptisten kuntolaitteiden valmistaja.