Mobil-retur gir 50 kroner til Plan Norge


Returordningen er et nyskapende prosjekt som kombinerer to gode tanker; det sparer miljøet for farlig avfall fra gamle mobiltelefoner og støtter samtidig Plans programarbeid blant fattige barn verden over.  Bakgrunnen for initiativet er at stadig flere nordmenn kvitter seg med sine gamle mobiltelefoner og anskaffer nye i et stadig raskere tempo. Haugen av gamle mobiltelefoner vokser kontinuerlig, og utgjør en trussel for miljøet. Mobiltelefonbransjen er allerede pålagt å ta i mot og destruere gamle telefoner på en forsvarlig måte, men tilbudet synes altfor lite kjent. 
 
Millioner brukte telefoner
"Vi antar at det ligger 4-5 millioner mobiltelefoner bortgjemt i folks skuffer og skap. De representerer et betydelig miljøproblem. Vi i Telenor vil svært gjerne være oss vårt ansvar bevisst, og ønsker derfor å sette et langt større fokus på ordningen. At vi tillegg kan støtte Plans arbeid for å oppfylle barns rettigheter verden over, er selvfølgelig en bonus vi setter stor pris på," sier administrerende direktør Ingvild Myhre i Telenor Mobil.
 
Dangaard Telecom Norway står for etterarbeidet på telefonene. Telefoner som fortsatt er brukbare vil bli skilt ut og gå til gjenbruk i land som har stort behov for brukte telefoner. De øvrige telefonene går til godkjent destruksjon.
 
Stort potensiale
Plan ser et stort potensiale i ordningen: "Om det skulle komme inn 200 000 telefoner i løpet av kampanjeperioden det neste halve året, betyr det 10 millioner kroner til Plans prosjekter. Når hver mobil i prinsippet kan finansiere innkjøpet av åtte vaksiner, gir det litt perspektiv på hvor mye denne støtten kan bety," sier generalsekretær Sandro Parmeggiani i Plan Norge.
 
 
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:       
Informasjonssjef i Telenor Mobil, Sigurd Sandvin, tlf. 905 21 100