Avvikling av Bergen, Farsund og Ørlandet kystradiostasjoner


Planlagt tid for avvikling av stasjonene er:

Bergen Radio                       15. - 18. mars
Farsund Radio                     22. - 24. mars
Ørlandet Radio                      3. -   7. mai
 
Ansvars- og dekningsområdet for Farsund Radio vil bli fordelt mellom Tjøme Radio og Rogaland Radio. Ansvars- og dekningsområdet for Bergen Radio overføres til Rogaland Radio, og ansvars- og dekningsområdet for Ørlandet Radio legges til Florø Radio.
 
De seks gjenværende kystradiostasjonene vil etter dette være:
Tjøme Radio, Rogaland Radio, Florø Radio, Bodø Radio, Vardø Radio og Svalbard Radio.
 
"Avvikling av stasjonene svekker ikke sikkerheten til sjøs. For det første har den kommersielle samtaletrafikken over Kystradio de siste årene blitt redusert, noe som betyr at radiooperatørene nå kan fokusere mer på nød- og sikkerhetsarbeid enn tidligere. I tillegg har vi nettopp tatt i bruk nytt teknisk utstyr som gjør oss i stand til å utnytte de ansattes tid mer effektivt," forteller direktør for Maritim Radio i Telenor, Ånund Haktorson.
 
For  å styrke sikkerheten til de sjøfarende ytterligere, har Hovedredningssentralen i Sør-Norge og Rogaland Radio nylig blitt samlokalisert i et felles bygg på Sola. Tilsvarende samlokalisering er planlagt mellom Hovedredningssentralen i Nord-Norge og Bodø Radio med innflytting i slutten av 2005.
 
 
Litt historikk:
Bergen Radio var den første radiostasjonen i Norge som ble bygd med henblikk på korrespondanse med skip, og stasjonen ble satt i drift 1. september 1912. Farsund Radio ble satt i drift 23. august 1938. Ørlandet Radio ble bygd under krigen og ble overtatt av Telegrafverket i 1947.
 
 
Ytterligere opplysninger:
Direktør Ånund Haktorson i Maritim Radio, tlf.: 913 34 862