KEMIRA OYJ:N OSINKO 0,33 EUROA OSAKKEELTA


 
 
 
Yhtiön hallussa on aikaisemmin voimassa olleen yhtiökokouksen antaman valtuuden nojalla hankittuja osakkeita 4 190 000 kpl. Hallitus ehdottaa, että yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päättämään enintään tämän määrän osakkeita luovuttamisesta hallituksen päättämään hintaan. Vastike voi olla muutakin kuin rahavastike. Osakkeita voidaan luovuttaa mm. myymällä niitä julkisessa kaupankäynnissä, yrityskauppojen tai -järjestelyjen yhteydessä sekä henkilöstön ja johdon kannustamiseen. Valtuutuksen ehdotetaan olevan voimassa 6.4.2005 saakka.
 
Kemiran pääomistaja, Suomen valtio, esittää yhtiökokoukselle, että hallitukseen valitaan seitsemän jäsentä ja että hallitukseen valitaan nykyisistä jäsenistä Elisabeth Armstrong, Eija Malmivirta, Ove Mattsson, Anssi Soila ja Markku Tapio sekä uusina jäseninä Suominen Yhtymä Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Bergholm ja Oy Metsä-Botnia Ab:n Rauman sellutehtaan tehtaanjohtaja Kaija Pehu-Lehtonen. Lisäksi ehdotetaan, että nykyinen puheenjohtaja Anssi Soila ja varapuheenjohtaja Eija Malmivirta valitaan uudelleen ko. tehtäviinsä.
 
Valtio ehdottaa myös, että Kemiraan asetetaan nimitysvaliokunta valmistelemaan hallituksen koostumusta ja hallituspalkkioita koskevat ehdotukset seuraavalle yhtiökokoukselle. Vuoden lopulla suurimmat osakkeenomistajat valitsevat keskuudestaan nimitysvaliokunnan jäsenet. Lisäksi hallituksen puheenjohtaja toimisi valiokunnan asiantuntijajäsenenä.
 
Yhtiön hallitus ehdottaa osingoksi 0,33 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan osakkaalle, joka täsmäytyspäivänä on merkitty Suomen Arvopaperikeskus Oy:n pitämään osakasluetteloon. Hallituksen päätöksen mukaan osingonmaksun täsmäytyspäivä on 13.4.2004. Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että osinko maksetaan 20.4.2004.
 
Tilinpäätösasiakirjat ja ehdotukset liitteineen ovat maanantaina 29.3.2004 alkaen osakkeenomistajien nähtävinä yhtiön konttorissa Helsingissä, Porkkalankatu 3.
 
Kemira Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidetään tiistaina 6.4.2004 klo 16.00 Kemira-talossa, osoite Porkkalankatu 3, Helsinki.
 
Lisätietoja:
Kemira Oyj, puh. 010 8611
Hallintoneuvoston ja hallituksen sihteeri Kaj Friman, gsm 050 62 626