Ny sjef i Pannon GSM


Ove Fredheim (42) har 12 års erfaring fra Telenor både i Norge og i Telenors tilknyttede selskaper i utlandet. Fredheim tar over som administrerende direktør i Pannon GSM fra sin nåværende stilling som selskapets COO (Chief Operating Officer). Ove Fredheim har vært Vice President og Markedsdirektør i det ukrainske mobilselskapet Kyivstar fra 1999 til 2001 samt første halvdel av 2003. Han har i perioden mellom 2001 og 2003 vært Senior Vice President i Telenor Mobile Holding. Ove Fredheim har over 19 års erfaring innen salg, markedsføring samt produkt utvikling og strategisk ledelse.
 
- Jeg ønsker å videreføre arbeidet som Klaus Rasmussen har påbegynt, og vi vil fortsette å levere mobiltjenester i høy kvalitet til det ungarske massemarkedet og bedriftsmarkedet. Pannon GSM opererer i et meget konkurranseutsatt marked, og jeg ser frem til å møte utfordringene.
 
Klaus Holgaard Rasmussen (49) har vært administrerende direktør i Pannon GSM siden september 2002. Rasmussen meddeler at han har trivdes med utfordringene som leder i et av Ungarns ledende selskaper, men at han likevel har akseptert et tilbud om å lede det internasjonal konsernet IC Companys A/S med hovedkontor i Danmark. Virksomhetens aktiviteter omfatter blant annet InWear, Jackpot, Matinique, Cottonfield, Tiger, Peak Performance. IC Companys A/S har en omsetning på ca. DKK 2,7mrd. og over 2000 medarbeidere. Han trer inn i sin nye stilling 1. mai, og ser frem til å flytte tilbake til Danmark med sin familie etter flere år utenlands.
 
- Vi beklager at Klaus Rasmussen forlater oss, men vil benytte anledningen til å takke han for arbeidet han har gjort for å sikre Pannon GSMs suksess gjennom en utfordrende og konkurranseutsatt periode i selskapet, sier CEO i Telenor Mobile, Arve Johansen.
 
Pannon GSM er Ungarns nummer to mobiloperatør, og er et 100 prosent Telenor eid selskap. Ved årsslutt i 2003 hadde Pannon GSM 2,618 millioner kunder og en markedsandel på cirka 36 prosent. Selskapets omsetning i 2003 var NOK 5,370 milliarder. Antall ansatte var cirka 1500. Mobilpenetrasjonen i Ungarn var 78,5 prosent (desember 2003).
 
 
For mer informasjon:
Dag Vangsnes, Executive Vice President, Telenor Mobile, tel: (+47) 917 89 427