Telenor beskytter kundene mot internettpirater


Media har i den senere tid fokusert på såkalt modemkidnapping. Problemet rammer bare kunder med oppringt Internett og ikke ADSL-kunder, og består i at man kobles opp mot Internett via utlandet til en mye høyere pris enn normalt. Det finnes mange måter å forhindre at slikt skjer, og Telenor tilbyr flere slike tjenester.
           
  • SurfeFilter: Tjenesten SurfeFilter gir kunden mulighet til å forhindre ufrivillig oppkobling ved å sperre for anrop mot land hvor man typisk kan bli utsatt for slik oppkoblingssvindel. Listen over disse landene oppdateres automatisk av Telenor, og tjenesten kobles enkelt ut og inn gjennom å ringe tlf  800 33 040. Tjenesten er gratis.
  • Online oppkobling: Telenors siste versjon av oppringningsprogram gir meget god beskyttelse mot ufrivillig oppkobling gjennom at det hindrer andre oppkoblingsnummer å legge seg over det eksisterende. Tjenesten er gratis, og lastes enkelt ned fra www.online.no. Alle Telenors kunder som har oppringt Internett har tidligere fått beskjed om å laste ned dette programmet.
  • Antivirus og Kidsurf: Telenor inkluderer Norton (online) og Norman (Frisurf) antivirusprogrammer i alle sine Internettabonnement. I tillegg beskytter Kidsurf barna mot usikre nettsteder. Kidsurf er inkludert i alle online-abonnement.
  • Ytterligere informasjon: Kunden finner informasjon om tjenestene på både www.telenor.no og www.online.no. Telenor har også informert om farene ved slik modemkidnapping gjennom mail og på faktura, i tillegg til mediefokuset det har vært på problemstillingen.
 
I tillegg til dette er det også noen ting kundene selv kan gjøre. Det aller viktigste er at man aldri klikker "ok" i programmer eller i annonser man ikke kjenner. Dette gjelder spesielt for de som besøker pornografi- og gamblingtjenester i utlandet, siden fenomenet ofte opptrer på sider med denne type innhold. Man bør også til enhver tid sørge for å ha oppdaterte antivirusprogram. Telenor kommer til å ha stort fokus på problemstillingen også i framtiden, og vil også se på om det er ytterligere grep som kan gjøres for å sikre at kundene har den beste mulige beskyttelse mot dette bedrageriet.
 
 
For ytterligere informasjon kontakt:
Informasjonssjef Atle Lessum, Divisjon Privatmarked, tlf.: 415 05 645