YHTIÖKOKOUS: ANSSI SOILA JATKAA HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJANA


 
Kemira Oyj:n varsinainen yhtiökokous päätti, että vuodelta 2003 maksetaan osinkoa 0,33 euroa osaketta kohti. Osingonjaon täsmäytyspäivä on 13.4.2004 ja osinko maksetaan 20.4.2004.
 
Yhtiön hallussa on aikaisemmin voimassa olleen yhtiökokouksen antaman valtuuden nojalla hankittuja osakkeita 4 190 000 kpl. Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään enintään tämän määrän osakkeita luovuttamisesta hallituksen päättämään hintaan. Vastike voi olla muutakin kuin rahavastike. Osakkeita voidaan luovuttaa mm. myymällä niitä julkisessa kaupankäynnissä, yrityskauppojen tai -järjestelyjen yhteydessä sekä henkilöstön ja johdon kannustamiseen. Valtuutus on voimassa 6.4.2005 saakka.
 
Yhtiökokous päätti, että Kemiraan asetetaan nimitysvaliokunta valmistelemaan hallituksen koostumusta ja hallituspalkkioita koskevat ehdotukset seuraavalle yhtiökokoukselle. Vuoden lopulla kolme suurinta osakkeenomistajaa valitsee keskuudestaan nimitysvaliokunnan jäsenet. Kemiran hallituksen puheenjohtaja toimii valiokunnan asiantuntijajäsenenä.
 
AULIS RANTAMUOTIO hallintoneuvoston puheenjohtajaKSI
 
Yhtiökokous nimitti Kemira Oyj:lle hallintoneuvoston, jonka uudeksi jäseneksi ja puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Aulis Rantamuotio. Niin ikään uudeksi jäseneksi ja ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Mikko Elo. Toisena varapuheenjohtajana jatkaa puoluesihteeri, kansanedustaja Heikki A. Ollila.
 
Hallintoneuvoston jäseninä jatkavat teollisuusneuvos Risto Ranki kauppa- ja teollisuusministeriön elinkeino-osastolta, Oy Liikkeenjohdon koulutuskeskus Ab:n toimitusjohtaja Pekka Kainulainen, Longinvest Oy:n toimitusjohtaja Mikko Långström, kansanedustaja Susanna Rahkonen sekä opettaja, fil. maist. Katri Sarlund.
 
Yhtiön tilintarkastajaksi valittiin edelleen KHT-yhteisö KPMG Wideri Oy Ab päävastuullisena tilintarkastajana Hannu Niilekselä, KHT.
 
KEMIRA OYJ:N UUSI HALLITUS
 
Yhtiökokous valitsi uudelle, vuoden mittaiselle toimikaudelle seitsenjäsenisen hallituksen, jonka puheenjohtajaksi nimitettiin Sponda Oyj:n hallituksen puheenjohtaja, dipl.ins., ekon. Anssi Soila ja varapuheenjohtajaksi dipl.ins. Eija Malmivirta.
 
Hallituksessa jatkavat myös toimitusjohtaja Elisabeth Armstrong, liikkeenjohdon konsultti Ove Mattsson ja kauppa- ja teollisuusministeriön omistajapolitiikan yksikön johtaja Markku Tapio. Uusiksi jäseniksi hallitukseen nimitettiin Suominen Yhtymä Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Bergholm ja Oy Metsä-Botnia Ab:n Rauman sellutehtaan tehtaanjohtaja Kaija Pehu-Lehtonen.
 
Lisätietoja:
Kemira Oyj, puh. 010 8611
Hallintoneuvoston ja hallituksen sihteeri,
Finanssijohtaja Kaj Friman
Puh. 010 862 1704, gsm 050 62 626