SPONDA OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN 7.4.2004 PÄÄTÖKSIÄ


 1. Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään omien osakkeiden hankkimisesta
 
Hallitus valtuutettiin päättämään yhden vuoden kuluessa yhtiökokouksesta lukien yhtiön omien osakkeiden hankkimisesta voitonjakokelpoisilla varoilla. Osakkeita voidaan hankkia enintään 3.900.000 kappaletta, kuitenkin siten, että yhtiölle ja sen tytäryhteisöille kuuluvien osakkeiden yhteenlaskettu nimellisarvo tai niiden tuottama äänimäärä ei hankinnan jälkeen saa ylittää viittä (5) prosenttia yhtiön osakepääomasta tai kaikkien osakkeiden äänimäärästä.
 
Osakkeet voidaan hankkia muussa kuin osakkeenomistajien omistusten suhteessa Helsingin Pörssin järjestämän julkisen kaupankäynnin välityksellä.
 
Osakkeet voidaan hankkia yhtiölle käytettäväksi vastikkeena silloin, kun yhtiö hankkii liiketoimintaansa kuuluvaa omaisuutta, vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa ja muissa järjestelyissä sekä käytettäväksi yhtiön avainhenkilöiden kannustinjärjestelmissä hallituksen päättämin tavoin ja päättämässä laajuudessa tai muutoin luovutettavaksi tai mitätöitäväksi.
 
Osakkeet hankitaan julkisessa kaupankäynnissä Helsingin Pörssissä osakkeiden hankintahetken markkinahintaan. Osakkeiden hankintahinta suoritetaan myyjille Helsingin Pörssin ohjesäännön ja Suomen Arvopaperikeskuksen sääntöjen mukaan määräytyvässä maksuajassa.
 
Hallitus päättää omien osakkeiden hankkimisen muista ehdoista.
 
Osakkeiden hankinta alentaa yhtiön jakokelpoista vapaata omaa pääomaa.
 
Koska hankittavien osakkeiden enimmäismäärä on alle 5 % yhtiön koko osakemäärästä ja osakkeiden tuottamasta äänimäärästä, osakkeiden hankinnalla ei ole merkittävää vaikutusta osakkeenomistukseen ja äänivallan jakautumiseen yhtiössä.
 
Osakeyhtiölain nojalla yhtiön lähipiiriin kuuluvat omistavat 8.3.2004 yhteensä 46.362.344 osaketta yhtiön 78.449.275 osakkeesta, mikä on 59,1 prosenttia yhtiön osakepääomasta ja kaikkien osakkeiden tuottamasta äänimäärästä. Koska osakkeet on tarkoitus hankkia Helsingin Pörssin järjestämän julkisen kaupankäynnin välityksellä ilman tietoa osakkeiden luovuttajatahosta, yhtiön lähipiiriin kuuluvien omien osakkeiden hankinnan jälkeistä osuutta yhtiön osakepääomasta ja äänivallasta ei voida määritellä.
 
2.Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään omien osakkeiden luovuttamisesta
 
Hallitus valtuutettiin yhden vuoden kuluessa yhtiökokouksesta lukien päättämään yhtiölle hankittujen omien osakkeiden luovuttamisesta. Valtuutuksen kohteena on yhteensä enintään kohdan 1 perusteella hankittavia osakkeita vastaava osakemäärä eli enintään 5 % yhtiön koko osakemäärästä ja osakkeiden tuottamasta äänimäärästä. Hallitus valtuutettiin päättämään siitä, kenelle ja missä järjestyksessä omia osakkeita luovutetaan.
 
Hallitus voi päättää omien osakkeiden luovuttamisesta muutoin kuin siinä suhteessa, jossa osakkeenomistajalla on etuoikeus hankkia yhtiön omia osakkeita edellyttäen, että tähän on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy.
 
Osakkeet voidaan luovuttaa vastikkeena silloin, kun yhtiö hankkii liiketoimintaansa kuuluvaa omaisuutta sekä vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa ja muissa järjestelyissä tai yhtiön avainhenkilöiden kannustamistarkoituksessa hallituksen päättämällä tavalla ja päättämässä laajuudessa.
 
Hallitus päättää osakkeiden luovutushinnasta ja sen määrittämisen perusteista ja osakkeet voidaan luovuttaa muuta vastiketta kuin rahavastiketta vastaan. Hallitus päättää omien osakkeiden luovuttamisen muista ehdoista.
 
3.Yhtiökokous hyväksyi valtiovarainministeriön ehdotuksen  yhtiökokouksen nimitysvaliokunnan asettamiseksi
                                                 
Nimitysvaliokunnan valmistelee hallituksen jäseniä ja hallituspalkkioita koskevat ehdotukset seuraavalle varsinaiselle yhtiökokoukselle.
Nimitysvaliokuntaan valitaan kolmen (3) suurimman osakkeenomistajan edustajat ja hallituksen puheenjohtaja asiantuntijajäsenenä. Osakkeenomistajia edustavien jäsenten nimeämisoikeus on niillä osakkeenomistajilla, joiden osuus yhtiön kaikkien osakkeiden       tuottamista äänistä on suurin yhtiökokousta edeltävän joulukuun 1. päivänä.
Nimitysvaliokunnan koollekutsujana toimii hallituksen puheenjohtaja ja valiokunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan.
Nimitysvaliokunnan tulee antaa ehdotuksensa yhtiön hallitukselle viimeistään yhtiökokousta edeltävän helmikuun 1. päivänä.
 
Hallitus ja tilintarkastajat
 
Hallituksen lukumäärä vahvistettiin kuudeksi ja hallitukseen valittiin seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen loppuun saakka nykyisistä jäsenistä Maija-Liisa Friman, Jarmo Laiho, Harri Pynnä, Anssi Soila ja Jarmo Väisänen sekä uutena jäsenenä Kaj-Gustaf Bergh.  Järjestäytymiskokouksessaan yhtiökokouksen jälkeen hallitus valitsi puheenjohtajakseen Anssi Soilan ja varapuheenjohtajaksi Jarmo Väisäsen.
 
Hallituksen palkkiot vahvistettiin seuraavasti: Puheenjohtajalle suoritetaan 2 500 euron kuukausipalkkio, varapuheenjohtajalle 1 500 euron kuukausipalkkio ja muille jäsenille 1 250 euron suuruinen kuukausipalkkio. Tämän lisäksi suoritetaan 300 euron suuruinen kokouspalkkio/kokous.
 
Yhtiön tilintarkastajiksi valittiin KHT-tilintarkastaja Sixten Nyman ja KHT-yhteisö KPMG Wideri Oy Ab sekä varatilintarkastajaksi KHT Fredrik Westerlund seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen loppuun asti.
 
Osingonmaksu
 
Yhtiökokous päätti, että tilikaudelta 2003 jaetaan osinkoa 0,30 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan osakkaalle, joka täsmäytyspäivänä on merkitty Suomen Arvopaperikeskus Oy:n pitämään osakasluetteloon. Yhtiökokous päätti, että osingonmaksun täsmäytyspäivä on 14.4.2004 ja että osinko maksetaan 21.4.2004.